Slijmvlies-doorgroei over het oog (Pterygium en pinguecula)

Bij pterygium groeit het slijmvlies vanuit de ooghoek over het hoornvlies in de richting van de iris. Het slijmvlies groeit in een driehoekige vorm met de punt van de driehoek over het oog Een pterygium zit meestal aan de neuskant van het oog. Pinguecula is een onschuldige aandoening aan het oog die lijkt op Pterygium. Er zit dan een lichtgele zwelling op het slijmvlies aan de neuszijde. Dit wordt veroorzaakt door een opeenhoping van eiwitten.

Behandeling
Als uw oog erg geïrriteerd is door een ontsteking van het pterygium, krijgt u ontstekingsremmende oogdruppels. Als het slijmvlies over de pupilrand groeit, is het soms nodig om te opereren zodat u weer beter kunt zien. Onder plaatselijke verdoving wordt het pterygium dan weggehaald.
Deze behandeling is poliklinisch. U hoeft dus niet opgenomen te worden. De behandeling doet over het algemeen weinig of geen pijn, al is dit wel van mens tot mens verschillend

Meer informatie:
Meer informatie over pterygium en pinguecula vindt u in de folder. Ook op de website van www.oogartsen.nl kunt u meer informatie vinden over pterygium en pinguecula.

Contact

Algemene contactgegevens: Tel: (078) 654 12 33  Fax: 078-6542208