Oogheelkunde

Team Oogheelkunde
Op de afdeling oogheelkunde werkt een uitgebreid team van oogartsen, optometristen, TOA’s (technisch oogheelkundig assistenten), orthoptistes en dokters-assistenten.
De optometristen en de TOA’s ondersteunen de spreekuren van de oogartsen en doen veel technisch (voor-) onderzoek.
De orthoptisten onderzoeken en behandelen kinderen die scheelzien en/of een lui oog hebben, maar ook volwassenen met klachten over dubbelzien of hoofdpijn. Zij hebben hun eigen zelfstandige spreekuren. Voor contactlenzen en low vision hulpmiddelen bestaan aparte spreekuren.


Operatieve mogelijkheden
Daarnaast zijn er mogelijkheden om oogafwijkingen te opereren zodat we het oog op een blijvende manier kunnen corrigeren. (Refractieve chirurgie) Hiervoor beschikken wij over de nieuwste lasertechnieken. 

Aandachtsgebieden Oogheelkunde
Belangrijke aandachtsgebieden voor de oogheelkunde zijn: oogproblemen bij diabetes, glaucoom (hoge oogdruk), cataract (staar), netvlies afwijkingen, strabismus (scheelzien), contactlenzen, traanproblemen (te droog of te nat), ooglidaandoeningen en -infecties.

Oogsterkte- en brilmetingen en rijbewijskeuringen worden ook gedaan op de afdeling oogheelkunde. De oogartsen doen ook cosmetische ooglidcorrecties.

Vrijwel alle oogheelkundige technische onderzoeksmethoden zijn in het Albert Schweitzer ziekenhuis mogelijk.

Contact

Algemene contactgegevens: Tel: (078) 654 12 33  Fax: 078-6542208