Werk & Opleiding

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is met meer dan 4.000 medewerkers en ruim 200 medisch specialisten één van de grootste werkgevers van de Drechtstedenregio. Het Albert Schweitzer ziekenhuis streeft ernaar zijn medewerkers een prettige werkomgeving te bieden.

Op het gebied van opleiding, onderwijs en onderzoek heeft het Albert Schweitzer ziekenhuis een uitgesproken taak. Deze taak wordt uitgevoerd door het Leerhuis. De belangrijkste functies van het Leerhuis zijn het verzorgen, coördineren en faciliteren van opleiding en onderzoek. Op deze manier zorgt het Leerhuis ervoor dat het Albert Schweitzer ziekenhuis haar missie en taken als Topklinisch Opleidingsziekenhuis kan realiseren en verder ontwikkelen.

Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ)
Het Albert Schweitzer ziekenhuis behoort tot de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Ons ziekenhuis voldoet hiermee aan verschillende eisen die voornamelijk te maken hebben met de kwaliteit van het onderwijs, (medische) opleidingen en wetenschappelijk onderzoek.

NIAZ
Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft in juni 2011 de instellingsbrede NIAZ (vervolg)accreditatie behaald. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor de zorg, dat wordt uitgegeven door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ).

TopEmployer 
Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft het keurmerk Top Employer behaald. Het keurmerk betekent dat het Albert Schweitzer ziekenhuis zich profileert als een ziekenhuis met opleidings-, trainings-, en promotiemogelijkheden, een prettige werksfeer, bedrijfscultuur en uitstekende arbeidsvoorwaarden. En nog belangrijker, dat het ziekenhuis deze aspecten vooral ook waarmaakt.