Maatregelen en veelgestelde vragen rondom corona. Meer informatie

Kopafbeelding

Verpleegkundige (vervolg)opleidingen

Je wilt verpleegkundige worden? Dat kan in het Albert Schweitzer ziekenhuis! We bieden de opleiding aan op mbo- en hbo-niveau en we werken samen met:

Als je de opleiding voltijds doet, kun je stage lopen op een van onze verpleegafdelingen. Jouw onderwijsinstelling doet hiervoor een aanvraag bij ons Stagebureau. Je kunt de opleiding vanaf het derde leerjaar combineren met werken, waarbij het Albert Schweitzer ziekenhuis de collegekosten en studieboeken betaalt. 

Lees hier meer over mbo Verpleegkunde

Als verpleegkundige zorg je voor mensen en voer je verpleegtechnische handelingen uit. Je geeft voorlichting en advies en je coördineert de zorgverlening. Een afwisselend beroep dus, waar je veel voor mensen kunt betekenen.

Opbouw van de opleiding
Tijdens de opleiding leer je vaardigheden zoals het wassen en aankleden van patiënten, maar ook over het toedienen van medicijnen. Daarnaast leer je hoe je een verpleegplan voor een patiënt opstelt, waarin onder meer de behandeling staat beschreven en hoe je rapporten schrijft over de toestand van de patiënt. Tijdens de opleiding wordt veel aandacht besteed aan de sociale vaardigheden die je nodig hebt om de patiënt op de juiste manier over zijn ziekte of handicap voor te lichten en op zijn gemak te stellen.

Duur en start van de opleiding
De opleiding duurt vier jaar. Het Da Vinci College verzorgt het theoretische deel. De opleiding start met een voorbereidende periode van twee jaar. Vanaf het eerste leerjaar zijn er stages in de beroepspraktijk. Hiervoor ontvang je een stagevergoeding conform de Cao Ziekenhuizen.

Je kunt vanaf het derde leerjaar er ook voor kiezen om de opleiding te vervolgen in de BBL-route. Hiervoor kan je solliciteren in week 2/3, dus medio januari, nadat de vacature op deze site is geplaatst. Kijk hier welke vacatures we hebben

Salaris en collegegeld
Tijdens de BBL-route ga je regelmatig naar school (gemiddeld een dag per week) en werk je drie dagen in het ziekenhuis. Tijdens de schoolvakanties werk je 32 uur, conform je leerarbeidsovereenkomst. Vanaf het derde leerjaar zijn de kosten voor de opleiding volledig voor het Albert Schweitzer ziekenhuis. Je ontvangt salaris en reiskosten volgens de Cao Ziekenhuizen en het ziekenhuis betaalt het collegegeld en studieboeken.

Lees hier meer over hbo Verpleegkunde

Als verpleegkundige verleen je zorg aan mensen in alle sectoren van de gezondheidszorg. Je werkt met zieke mensen, maar ook gezonde mensen met lichamelijke of met psychische problemen. Bij zieke mensen staat verpleging en begeleiding centraal; bij gezonde mensen preventie.

Een hbo-verpleegkundige is een professional op het hoogste niveau (kwalificatieniveau 6). Je draagt dan ook verantwoordelijkheid voor het gehele verpleegkundige proces. Samen met de patiënt stel je vast welke problemen er zijn en maak je een verpleegplan. Je bewaakt de toestand van de patiënt en rapporteert hierover. Ook informeer je de patiënt en de familie. Je coördineert en organiseert de zorg door verpleegkundigen en door andere hulpverleners.

Opbouw van de opleiding
Als leren en werken je aanspreekt kun je het vak leren in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Het theoretische deel wordt verzorgd door de Hogeschool Rotterdam of Avans Hogeschool Breda. Je leert tijdens je opleiding zorg verlenen in ‘complexe situaties’ die met name is gericht op de kwaliteit van leven van de patiënt.

Je leert zorgactiviteiten van verschillende zorgverleners te regisseren. Als coach leer je nieuwe collega’s te stimuleren en motiveren en stagiairs te begeleiden. Als zorgprofessional houd je je aan beroeps- en ethische codes, en ontwikkel je voortdurend je eigen deskundigheid en bevorder je ook de deskundigheid van anderen.

Start en duur van de opleiding
De opleiding duurt vier jaar. De opleiding start met een voorbereidende periode van twee jaar. Vanaf het eerste leerjaar zijn er stages in de beroepspraktijk. Hiervoor ontvang je een stagevergoeding conform de Cao Ziekenhuizen.

Je kunt er vanaf het derde leerjaar ook voor kiezen om de opleiding te vervolgen in de duale route. Hiervoor kan je solliciteren in week 2/3, dus medio januari, nadat de vacature op deze site is geplaatst. Kijk hier welke vacatures we hebben

Salaris en collegegeld
Tijdens de duale route ga je regelmatig naar school (gemiddeld een dag per week) en werk je drie dagen in het ziekenhuis. Tijdens de schoolvakanties werk je 32 uur, conform je leerarbeidsovereenkomst. Vanaf het derde leerjaar zijn de kosten voor de opleiding volledig voor het Albert Schweitzer ziekenhuis. Je ontvangt salaris en reiskosten volgens de Cao Ziekenhuizen en het ziekenhuis betaalt het collegegeld en studieboeken.

Ben je al verpleegkundige en wil je je specialiseren?

Als je de opleiding tot verpleegkundige hebt afgerond, zijn er veel specialisaties mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld high care neonatologieverpleegkundige worden, oncologieverpleegkundige of dialyseverpleegkundige.

Houd de vacatures in de gaten voor de beschikbare opleidingsplekken in ons ziekenhuis. De meeste opleidingen hebben een CZO-erkenning.

U bent nu hier

HomepageWerken en lerenOpleidingenVerpleegkundige (vervolg)opleidingen
Naar boven