Vrijwilligerswerk

Wil je iets betekenen voor een ander of zoek je een zinvolle (én leuke) manier om je vrije tijd te besteden? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk in het Albert Schweitzer! Zonder vrijwilligers kan ons ziekenhuis namelijk niet draaien. Als vrijwilliger lever je een bijdrage aan het welzijn van patiënten en help je de gastvrijheid binnen het ziekenhuis te verhogen. Extra aandacht en extra service voor patiënten, dát staat centraal als je bij ons als vrijwilliger aan de slag gaat.

Wat kan je als vrijwilliger doen?

  • Patiëntenbegeleiding: je begeleidt patiënten in bed, in een rolstoel of te voet van verpleegafdelingen naar andere afdelingen (waar zij bijvoorbeeld een onderzoek hebben). Het kan ook zijn dat je een patiënt van buiten begeleidt naar zijn of haar afspraak, bijvoorbeeld een bezoek aan een polikliniek.
  • Gastheren- en gastvrouwen: je schenkt koffie en thee op een afdeling of polikliniek. Je kan ook als gastheer of -vrouw in de centrale hal (van alle locaties) aan de slag.

Meld je aan als vrijwilliger

Je kunt bij ons vrijwilliger worden als je minimaal één dagdeel per week beschikbaar kunt zijn. Wij zorgen voor een goede inwerkperiode en een reiskostenvergoeding.

Als je interesse hebt, kun je dit formulier invullen. De afdeling Vrijwilligerszorg neemt dan contact met je op om te overleggen welke functie bij je zou passen en op welke momenten je beschikbaar bent.

Heb je nog vragen, dan kun je terecht Anna Kaptein, afdelingshoofd van de Vrijwilligerszorg, via:
Telefoonnummer: (078) 6523694
Mail: vrijwilligerszorgasz@asz.nl

Naar boven