Overzicht vrijwilligersactiviteiten

Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die je als vrijwilliger in ons ziekenhuis kunt doen.


Gastvrouw/ gastheer op diverse afdelingen

  • Kliniek: op verschillende (verpleeg)afdelingen op locatie Dordwijk en Zwijndrecht (o.a. dialyse, geriatrie, kinderafdeling, dagbehandeling, neurologie, pijnbehandelcentrum) verleen je als vrijwilliger niet-patiëntgebonden hand- en spandiensten ter ondersteuning van de zorg.
  • Thema-/ voorlichtingsdagen of –avonden: als vrijwilliger kun je op locaties Dordwijk en Zwijndrecht ingezet worden om gasten te ontvangen en koffie/thee te serveren.
  • Polikliniek: op locatie Dordwijk en Zwijndrecht loop je als vrijwilliger langs verschillende poliklinieken waarbij je patiënten in de wachtkamers voorziet van koffie/ thee.
  • Centrale hal: op locaties Dordwijk, Zwijndrecht en Sliedrecht ontvang je als vrijwilliger patiënten en wijs je hen de weg. Rolstoelpatiënten zonder begeleiding breng je naar de juiste afdeling.
  • SEH: als vrijwilliger op locatie Dordwijk schenk je koffie/thee, bied je een luisterend oor aan patiënten of breng je opgenomen patiënten naar specialistische afdelingen.
  • Infopunt voor leven met en na kanker: als vrijwilliger op locatie Dordwijk bied je een luisterend oor aan patiënten met kanker en hun naasten. Daarnaast geef je niet-medische ondersteuning bij problemen die ervaren worden.

Kiosk
Samen met collega-vrijwilligers run je de kiosk op onze locatie in Zwijndrecht. Alle opbrengsten komen ten goede van de patiënten van het ASz door middel van sponsoringsprojecten.

Muziek
Ervaren pianisten bespelen de piano in de centrale hal van locatie Dordwijk.

Patiëntenbegeleiding
Als vrijwilliger op locatie Dordwijk en Zwijndrecht begeleid je opgenomen patiënten naar specialistische afdelingen. Het vervoer vindt plaats in een bed of rolstoel.

Preoperatieve screening
Als vrijwilliger ondersteun je patiënten op locatie Dordwijk bij het invullen van gezondheidsvragen (voorafgaand aan een operatie) om de digitale registratie van patiënten binnen het ASz compleet te maken.

Kunstcommissie
Als vrijwilliger van de kunstcommissie op locatie Dordwijk beheer je het kunstbezit van het ASz. Samen met collega-vrijwilligers ben je verantwoordelijk voor het archiveren en conserveren van alle kunst in het ziekenhuis en organiseer je exposities en tentoonstellingen op diverse locaties.

Buitenlandcommissie
Als vrijwilliger op locatie Dordwijk orden je materialen -zoals apparatuur en medische goederen- die bestemd zijn voor externe projecten.

Moderator MS
Als vrijwilliger ondersteun je bij het organiseren van bijeenkomsten voor partners van MS-patiënten, doe je dienst als gespreksleider en ben je aanwezig bij de terugkoppeling naar specialisten.

Massages oncologie
Als professioneel therapeut geef je op locatie Dordwijk massages aan patiënten op de afdeling oncologie.

Zorg met hoofd, hart en ziel

Naar boven