Trabeculectomie (de operatieve behandeling bij glaucoom)

Bij een trabeculectomie wordt de oogdruk verlaagd, om daarmee de schade aan uw oogzenuw te beperken. Het doel is om uw huidige gezichtsveld en zicht te behouden. Het is helaas niet mogelijk om verbetering van uw zicht te bereiken.

Kamerwater en oogdruk
Het vocht in de oogbol, het zogenaamde ‘kamerwater’, speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van de oogdruk. De aanmaak en afvoer van dit kamerwater moeten in evenwicht zijn.  Als het kamerwater niet goed wordt afgevoerd, kan de oogdruk te hoog worden, met glaucoom als gevolg. In de aanvullende informatie achterin deze folder leest u hoe de afvoer van kamerwater in het oog verloopt.

De operatie
Bij operatie wordt de afvoer van het kamerwater verbeterd. De arts maakt een kleine afvoergang voor het kamerwater onder het bovenooglid, op de grens van het oogwit en het regenboogvlies. Het kamerwater kan daardoor gemakkelijker afvloeien vanuit de oogbol. De druk in het oog kan daardoor dalen.

Meer informatie:
Meer informatie over trabeculectomie vindt u in de folder. Ook op de website van www.oogartsen.nl kunt u meer informatie vinden over Trabeculectomie.

Contact

Algemene contactgegevens: Tel: (078) 654 12 33  Fax: 078-6542208