Spoedeisende Hulp

Huisarts
Als u met spoed medisch advies nodig heeft, belt u altijd eerst met uw huisarts of, buiten kantooruren, met de  Huisartsenpost. De huisarts of de Huisartsenpost stuurt u zo nodig door naar de afdeling Spoedeisende Hulp van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

112
Als de situatie zeer ernstig of levensbedreigend is (of lijkt), en u niet kunt wachten op de huisarts, belt u het alarmnummer 112 en u vraagt om een ambulance. De centralist doorloopt met u een reeks vragen die u exact moet beantwoorden, zodat voor de hulpverleners snel duidelijk wordt hoe ernstig de situatie is. Spoedeisende Hulp Dordwijk
De afdeling Spoedeisende Hulp op de locatie Dordwijk is 24 uur per dag geopend. U kunt hier alleen terecht na verwijzing door de huisarts (of buiten kantooruren de huisartsenpost) en uiteraard als u met de ambulance komt.
 

 
Acute Zorg Afdeling Zwijndrecht
De Acute Zorg Afdeling op locatie Zwijndrecht is geopend op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur voor relatief eenvoudige acute klachten. U kunt hier alleen terecht na verwijzing door de huisarts (of na kantooruren de huisartsenpost) en uiteraard als u met de ambulance komt. De huisartsen en ambulancedienst weten precies welke acute zorg op deze afdeling mogelijk is.

EHBO-post locatie Sliedrecht

De EHBO-post op locatie Sliedrecht is van maandag tot en met vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur voor kleine, meestal chirurgische acute ingrepen zoals het hechten van een wond. U kunt hier alleen terecht na doorverwijzing door de huisarts. Op de EHBO-post werken een arts in opleiding (onder supervisie van een chirurg) en een verpleegkundige. 

Huisartsenpost
Heeft u 's avonds, 's nachts of in het weekend dringend een huisarts nodig, dan kunt u terecht bij de Huisartsenpost op locatie Dordwijk. De Huisartsenpost is gevestigd bij de Spoedeisende Hulp (Karel Lotsyweg 10, Dordrecht) en is bedoeld voor inwoners van Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Groot-Ammers, Streefkerk, Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk.

U kunt alleen op afspraak naar de huisartsenpost. Bel dus altijd eerst voor een afspraak voordat u komt via nummer (078) 20 200 20. Bezoekers van de Spoedeisende Hulp locatie Dordwijk worden buiten kantoortijden ook eerst opgevangen op de Huisartsenpost.

Waarom u soms wat langer moet wachten bij de Spoedeisende Hulp

 

Contact

Spoedeisende Hulp
Karel Lotsyweg 10 Dordrecht (locatie Dordwijk)

Huisartsenpost
Karel Lotsyweg 10 Dordrecht (locatie Dordwijk) Telefoon: (078) 20 200 20