Spoedeisende Hulp

Huisarts

Als u met spoed medisch advies nodig heeft, belt u altijd eerst met uw huisarts of buiten kantooruren met de Huisartsenpost. De huisarts of de Huisartsenpost stuurt u zo nodig door naar de afdeling Spoedeisende Hulp van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

112

Als de situatie zeer ernstig of levensbedreigend is (of lijkt) en u niet kunt wachten op de huisarts, belt u het alarmnummer 112 en u vraagt om een ambulance. De centralist doorloopt met u een reeks vragen die u exact moet beantwoorden, zodat voor de hulpverleners snel duidelijk wordt hoe ernstig de situatie is.

 

Praktische informatie

Wanneer naar de Spoedeisende Hulp?
De afdeling Spoedeisende Hulp werkt niet op afspraak. U wordt geholpen op basis van de ernst van uw klacht. Hoe ernstiger de klacht, hoe sneller u geholpen wordt. U kunt niet zomaar zelf naar de Spoedeisende Hulp gaan. U heeft altijd een verwijzing van de huisarts nodig. In levensbedreigende situaties, als elke seconde telt, belt u een ambulance via het alarmnummer 112. Uiteraard is een verwijzing van de huisarts dan niet nodig.

Buiten kantooruren moet u zich altijd eerst telefonisch melden bij de Huisartsenpost, die beoordeelt of een bezoek aan de Spoedeisende Hulp noodzakelijk is. Vaak kan de Huisartsenpost u ook helpen. Het nummer is (078) 20 200 20.

De afdeling Spoedeisende Hulp vindt u op de locatie Dordwijk. De ingang van de Spoedeisende Hulp en de Huisartsenpost bevindt zich rechts naast de hoofdingang van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Het adres van de Spoedeisende Hulp is Karel Lotsyweg 10, Dordrecht.

Wanneer naar de Huisartsenpost?
Heeft u 's avonds, 's nachts of in het weekend dringend een huisarts nodig, dan kunt u terecht bij de Regionale Huisartsenpost Drechtsteden, gevestigd op locatie Dordwijk. De Huisartsenpost bevindt zich naast de Spoedeisende Hulp (dezelfde ingang). U kunt bij de Huisartsenpost terecht voor huisartsenzorg die niet kan wachten tot het normale spreekuur van uw eigen huisarts. De Huisartsenpost is bedoeld voor bewoners uit de regio Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht, Groot Ammers, Streefkerk, Nieuw Lekkerland en Kinderdijk.

Bel altijd eerst naar de Huisartsenpost via nummer (078) 20 200 20. De telefonistes kunnen vaak de zorgvraag direct al beantwoorden. Als het nodig is, maken zij een afspraak voor een bezoek aan de Huisartsenpost. Bij twijfel of de Huisartsenpost gebeld moet worden, kan de patiënt eerst kijken op www.thuisarts.nl voor betrouwbaar advies over de meest voorkomende kwalen en ziekten.

Locaties
Spoedeisende Hulp Dordwijk
De afdeling Spoedeisende Hulp op de locatie Dordwijk is 24 uur per dag geopend. U kunt hier alleen terecht na verwijzing door de huisarts (of buiten kantooruren de huisartsenpost) en uiteraard als u met de ambulance komt.

Huisartsenpost
Heeft u 's avonds, 's nachts of in het weekend dringend een huisarts nodig, dan kunt u terecht bij de Huisartsenpost op locatie Dordwijk. De Huisartsenpost is gevestigd bij de Spoedeisende Hulp (Karel Lotsyweg 10, Dordrecht) en is bedoeld voor inwoners van Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Groot-Ammers, Streefkerk, Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. U kunt alleen op afspraak naar de huisartsenpost. Bel dus altijd eerst voor een afspraak voordat u komt via nummer (078) 20 200 20. Bezoekers van de Spoedeisende Hulp locatie Dordwijk worden buiten kantoortijden ook eerst opgevangen op de Huisartsenpost.

SEH-artsen

SEH-artsen

Folders

Wij horen graag wat ú van onze patiëntenfolders vindt. Zijn ze duidelijk of kan het beter? Heeft u belangstelling om een keer mee te doen aan ons testpanel? Meld u dan hier aan

Voor vragen na uw bezoek aan de Spoedeisende Hulp kunt u terecht op de landelijke website www.SEHzorg.nl. Hier vindt u ook de SEHzorg-app. Zowel op de site als in de app vindt u patiëntenfolders. 

Daarnaast vindt u hieronder de folders van onze Spoedeisende Hulp. Door te klikken op de titels, krijgt u de folderteksten als pdf in beeld.

U bent nu hier

HomepageSpecialismenSpoedeisende Hulp
Naar boven

Contact

U kunt alleen op afspraak naar de huisartsenpost. Bel dus altijd eerst voor een afspraak voordat u komt via nummer (078) 20 200 20.