L.A.M. (Annelieke) Collée

Na mijn geneeskundestudie deed ik eerst de opleiding tot tropenarts, waarna ik twee jaar in een klein ziekenhuisje in de Transkei, Zuid-Afrika, werkte.
Hiervan teruggekomen besloot ik de opleiding tot Spoedeisende Hulp arts te gaan doen. Dit specialisme is in Nederland nog relatief jong (pas in 1999 werd de Nederlandse vereniging van SEH-artsen opgericht en toen moesten de eerste opleidingen nog starten). Daarom wilde ik na het afronden van mijn opleiding een paar jaar ervaring opdoen in het buitenland. Ik heb twee jaar op de Spoedeisende Hulp van een groot regionaal ziekenhuis in Nieuw-Zeeland gewerkt en daar veel geleerd. Nu werk ik met veel plezier op onze drukke Spoedeisende Hulp, waar ik mij vooral bezig hou met de ziekste patiënten en onze jonge dokters superviseer. Ook probeer ik alles zoveel mogelijk in goede banen te leiden, zodat elke patiënt zo snel mogelijk (afhankelijk van de ernst van hun situatie natuurlijk) door de juiste dokter geholpen wordt. Het ene moment de eerste levensreddende handelingen verrichten bij een ernstig zieke patiënt, het volgende moment goede pijnstilling regelen voor iemand met een niersteenkoliek en dan weer inschatten of er van een kind dat haar vinger tussen de deur kreeg een röntgenfoto gemaakt moet worden of iemand een ‘roesje’ geven voor een pijnlijke behandeling: elke dag is weer anders!

Aanstelling: Maart 2017

Opleiding:
Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en ik heb mijn opleiding tot SEH-arts gedaan in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Nevenactiviteiten:

  • Vakgroepvoorzitter Spoedeisende Hulp
  • Sedatiecommissie ASz


Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen
  • Nederlandse Vereniging voor Tropische Geneeskunde en Internationale Gezondheidszorg
BIG registratie: 29065859801

U bent nu hier

HomepageSpecialismenSpoedeisende HulpSEH-artsenL.A.M. (Annelieke) Collée
Naar boven

Contact

U kunt alleen op afspraak naar de huisartsenpost. Bel dus altijd eerst voor een afspraak voordat u komt via nummer (078) 20 200 20.

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in