Neurologie

Neurologie is een specialisme dat zich bezig houdt met het onderzoek en de behandeling van aandoeningen van de hersenen, de zenuwen, het ruggenmerg en de spieren. Ook kan met klinisch neurofysiologisch onderzoek informatie verkregen worden over de functie van hersenen, zenuwen en spieren.

De neurologie heeft verschillende sub-specialisaties en aandachtsgebieden: multiple sclerose (MS), slaapstoornissen, geheugenstoornissen, (kinder)hoofdpijn, Parkinson en bewegingsstoornissen (botulinetoxine). 

Bij de neuroloog komen patiënten met bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson, multiple sclerose (MS), een hernia, hoofdpijnklachten, epilepsie, slaapproblemen, een CVA (een beroerte) of een TIA (een (mogelijke) voorbode van een beroerte).

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis. Het kan zijn dat u onderzocht wordt door een co-assistent (in opleiding tot arts) of arts-assistent (in opleiding tot neuroloog). Zij worden altijd begeleid door de werkzame neurologen. Ook kunt u te maken krijgen met specialistisch verpleegkundigen.


 

Parkinsoncafé

Het Parkinson Café is een gezellige plek waar parkinsonpatiënten onder het genot van een lekker kopje koffie of thee en muziek ervaringen uit kunnen wisselen. In de agenda vindt u de data voor de parkinsoncafé's.

Lees verder