Klinische Neurofysiologie (KNF)

Klinische Neurofysiologie in het kort
Klinische Neurofysiologie is een specialisme dat helpt een diagnose te stellen bij klachten op het gebied van neurologie, maar ook van KNO (keel, neus, oren) en oogheelkunde. Op de afdeling Klinische Neurofysiologie worden onderzoeken verricht die betrekking hebben op het functioneren van het zenuwstelsel en de spieren. Bij veel onderzoeken wordt elektrische activiteit van hersenen, zenuwen, zintuigen of spieren gemeten.

Wie werkt er?
Het grootste deel van de onderzoeken wordt uitgevoerd door één van de KNF-laboranten. Sommige onderzoeken worden uitgevoerd door een neuroloog terwijl een KNF-laborant bij het onderzoek assisteert. Alle onderzoeken worden uiteindelijk door een hiertoe bevoegde arts of KNF-laborant beoordeeld. In het Albert Schweitzer ziekenhuis worden ook KNF-laboranten opgeleid. U kunt dus worden onderzocht door een laborant in opleiding. Deze wordt altijd bijgestaan en gecontroleerd door een ervaren KNF-laborant of een arts.

Praktische informatie

De afdeling Klinische Neurofysiologie bevindt zich op de locaties Dordwijk (Schildershuis, begane grond) en Zwijndrecht (u kunt zich melden bij de polikliniek Neurologie, balienummer 12).

Alle onderzoeken worden uitgevoerd na verwijzing via een neuroloog, KNO-arts, oogarts of kinderarts. Het is dus voor patiënten niet mogelijk om direct een afspraak te maken voor één van de onderzoeken.

Als u vragen heeft over uw afspraak, of als u de afspraak wilt verzetten (bijvoorbeeld in verband met ziekte) kunt u op maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 16.30 uur bellen naar (078) 652 33 40.

Het behandelteam

Het behandelteam

Handige links

www.nvlknf.nl/  

Nederlandse Vereniging Laboranten KNF    


www.ziekenhuis.nl

Website van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen met informatie voor patiënten over onder meer ziektebeelden, onderzoeken en behandelingen.

U bent nu hier

HomepageSpecialismenKlinische Neurofysiologie
Naar boven

Contact

Als u vragen heeft over uw afspraak, of als u de afspraak wilt verzetten (bijvoorbeeld in verband met ziekte) kunt u op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur bellen naar (078) 652 33 40.