MS-Centrum

Het MS-Centrum van het Albert Schweitzer ziekenhuis is een kennis- en behandelcentrum voor mensen met MS. Een team van gespecialiseerde hulpverleners werkt nauw met elkaar samen om u de beste zorg dichtbij huis te geven. Daarnaast zorgen we voor een snelle verwijzing naar de juiste zorgverleners.Het MS Centrum is door het Nationaal MS Fonds gecertificeerd met het 'Vlinderkeurmerk'.


Samenwerking
Het MS-Centrum staat onder leiding van neurologen, gespecialiseerd in het stellen van de diagnose en behandeling van MS. Zij werken samen met andere specialismen (o.m. Urologie en Revalidatie) en hebben nauwe contacten met de academische MS-centra en andere ziekenhuizen in de regio. Verder zijn zij aangesloten bij verschillende MS-netwerken en samenwerkingsverbanden voor MS-zorg. Hier leest u meer over de samenwerking. 

Wat biedt het MS-Centrum u?
De MS-neuroloog stelt in overleg met u een behandeling voor, afhankelijk van uw situatie en mogelijkheden. Er is voor MS geen ‘standaard’ behandeling. Dit komt omdat er vele vormen van MS zijn en het verloop van de ziekte voor iedereen verschillend is.
MS is niet te genezen, maar er zijn vaak wel mogelijkheden om uw ziekte af te remmen, een aanval te stoppen of hinderlijke klachten te bestrijden.