Zorgpad

Carpaal tunnelsyndroom

Bij het carpaal tunnelsyndroom is de middelste armzenuw in de pols beklemd geraakt. Wanneer de klachten verergeren, kan een operatie uitkomst bieden. De hand/pols chirurg beoordeelt of een operatie voor u een geschikte oplossing is.

U bent nu hier

HomepageSpecialismenHand en Pols ChirurgieBehandelingenCarpaal tunnelsyndroom
 1. Zenuw

  Beknelde zenuw

  De middelste arm zenuw loopt door een soort tunnel aan de binnenkant van de pols. De beknelling ontstaat meestal door een zwelling van het bindweefsel. Door de beknelde zenuw heeft u vaak minder kracht in uw hand, waardoor u zomaar iets kunt laten vallen.

  Andere klachten verschillen per persoon en kunnen bestaan uit een prikkelend of gezwollen gevoel in de hand, een doof gevoel in de vingertoppen of een uitstralende pijn naar de onderarm, elleboog en schouders. De klachten treden meestal 's nachts op.  Afbeelding: De middelste armzenuw aan de binnenkant van de pols.

 2. Operatie

  De operatie

  De operatie is poliklinisch en duurt maar twintig minuten. U krijgt een plaatselijke verdoving. Aan de binnenkant van de hand maakt de plastisch chirurg een sneetje. De tunnel, waar de middelste armzenuw doorloopt, wordt verbreed. Na de ingreep wordt de opening van de huid gehecht.

  U krijgt een draagdoek (mitella) om uw hand in te leggen.  Afbeelding: Plaats waar de arts een sneetje maakt

 3. Na operatie

  Na de operatie

  Tien tot veertien dagen na de ingreep, komt u voor controle terug op de polikliniek voor Hand en Pols Chirurgie. De hechtingen worden dan verwijderd.

 4. Handrevalidatie

  Aanvullende handrevalidatie

  Soms functioneert uw hand na de operatie nog niet goed. Handrevalidatie kan dan uitkomst bieden. U krijgt bijvoorbeeld begeleiding bij het weer goed leren bewegen van uw hand en/of u krijgt oefeningen mee naar huis.

 5. Folder

  Lees ook de folder!

  De informatie op deze website is niet volledig. Het is een beknopte samenvatting van de folder. In de folder die u hier kunt downloaden, leest u meer over de operatietechnieken, complicaties, de nazorg en handrevalidatie.

 6. Afspraak

  Maak een afspraak

  Er is altijd een persoonlijk gesprek met de hand/pols chirurg nodig om tot een gericht behandelplan te komen.

  Onze medewerkers maken graag een passende afspraak. U kunt ons bereiken via telefoonnummer (078) 652 32 66 van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur.

U bent nu hier

HomepageSpecialismenHand en Pols ChirurgieBehandelingenCarpaal tunnelsyndroom
Naar boven