Maatregelen en veelgestelde vragen rondom corona. Meer informatie

Zorgpad

Geheugenpolikliniek

Op de geheugen polikliniek van het Albert Schweitzer ziekenhuis werkt de neuroloog nauw samen met de geriater en de neuropsycholoog.

Patiënten kunnen afspraken maken zowel bij de neuroloog als bij de geriater. In het algemeen worden jonge patiënten, patiënten zonder bijkomende ziekten alsmede patiënten die om andere redenen al bij een neuroloog bekend zijn op de geheugenpolikliniek door de neuroloog gezien.

U bent nu hier

HomepageSpecialismenNeurologieAandoeningenGeheugenstoornis
 1. Onderzoek

  Onderzoek en behandeling

  Na een intakegesprek volgt een lichamelijk onderzoek. Soms is het nodig aanvullend onderzoek te doen, zoals bloedonderzoek of het maken van een hersenscan. Ook kan de neuroloog een uitgebreid neuropsychologisch onderzoek aanvragen om allerlei aspecten van het geheugen te onderzoeken. Een enkele keer worden ook andere onderzoeken aangevraagd. Uw neuroloog bespreekt dit eerst uitgebreid met u. Meestal is na één of meerdere onderzoeken duidelijk wat de oorzaak is van uw geheugenklachten. De behandeling wordt hierop afgestemd.

 2. Alzheimer

  Ziekte van Alzheimer

  De oorzaak van de geheugenstoornissen kan de ziekte van Alzheimer zijn. Dit is niet te genezen. Soms zijn er medicijnen die de ziekte tijdelijk kunnen afremmen. Ook daar kan de neuroloog u uitgebreid over voorlichten. Als u in overleg met de neuroloog besluit om de medicijnen te gaan gebruiken, dan wordt u begeleid door een verpleegkundige van de geheugenpolikliniek.

 3. Afspraak

  Afspraak maken

  Voor het maken van een afspraak met de neuroloog van de geheugenpolikliniek, belt u naar het zorgplanbureau Neurologie via telefoonnummer (078) 654 51 50. Het zorgplanbureau is op maandag tot en met bereikbaar tussen 08.00 en 16.30 uur.

U bent nu hier

HomepageSpecialismenNeurologieAandoeningenGeheugenstoornis
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in