Maatregelen en veelgestelde vragen rondom corona. Meer informatie

Zorgpad

Epilepsie

U kunt bij ons terecht voor diagnose en behandeling van epilepsie en voor begeleiding bij epilepsie. Alle neurologen van het Albert Schweitzer ziekenhuis behandelen epilepsie patiënten. 

U kunt een afspraak maken door te bellen naar de polikliniek neurologie. Het telefoonnummer is (078) 654 51 50. U kunt terecht op alle locaties, afhankelijk van de arts die u behandelt.
 

 1. Epilepsiecentrum

  Epilepsiecentrum Kempenhaeghe

  In de polikliniek van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk, houden specialisten van Kempenhaeghe spreekuur voor epilepsiepatiënten. Patiënten kunnen door hun eigen neuroloog naar dit spreekuur worden doorverwezen.

  Het epilepsiecentrum van Kempenhaeghe biedt hooggespecialiseerde zorg in de vorm van diagnostiek, behandeling en begeleiding aan mensen met (mogelijk) een vorm van (complexe) epilepsie. Ook patiënten die niet-epileptische aanvallen (lijken te) hebben met een psychische oorzaak, kunnen naar de polikliniek van Kempenhaeghe worden verwezen voor diagnose en behandeling.

  Verschillende deskundigen werken samen bij onderzoek en behandeling van de patiënt. Dit betekent dat Kempenhaeghe de patiënt niet enkel vanuit een medische invalshoek benadert, maar ook nadrukkelijk aandacht heeft voor de psychologische en sociale factoren die een rol kunnen spelen bij epilepsie.

  Kempenhaeghe heeft twee epilepsieklinieken en twaalf epilepsiepoliklinieken, waaronder het Albert Schweitzerziekenhuis. Soms is opname in één van de klinieken van Kempenhaeghe in Heeze of in Oosterhout nodig. De zorg van het epilepsiecentrum van Kempenhaeghe is opgenomen in de basisverzekering van alle zorgverzekeraars in Nederland.

  Meer informatie: www.kempenhaeghe.nl

  Kempenhaege locatie Albert Schweitzer ziekenhuis
  Albert Schweitzer ziekenhuis locatie Dorwijk
  Albert Schweitzerplaats 25, 3318 AT DORDRECHT
  Algemeen Telefoonnummer:  040 227 90 22
  Locatie Hans Berger Kliniek Telefoonnummer: 0162 481 800
   

 2. Voorbereiding

  Voorbereiding voor uw bezoek aan de polikliniek

  Wij verzoeken u vriendelijk het volgende mee te nemen bij uw bezoek aan de poli:

  • Bij uw eerste bezoek een verwijzing van de huisarts.
  • Een lijst met medicijnen die u gebruikt. U kunt deze lijst zelf maken maar u kunt dit ook aan uw apotheek vragen.
  • Een lijst met vragen die u wilt stellen aan de arts of onderwerpen die u wilt bespreken met de arts.
  • Uw agenda in verband met het maken van een eventuele vervolgafspraak.
    
Naar boven

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in