Infectiepreventie

Overal en bij iedereen op de wereld zijn micro-oganismen te vinden. Daarmee bedoelen we bacteriën, virussen en schimmels. Ze zitten op handen of het lichaam, maar ook in de WC, douche en de keuken. De meeste micro-organismen zijn onschuldig, maar er kunnen ook ziekteverwekkers tussen zitten. En dat is precies waar de afdeling Infectiepreventie zich mee bezig houdt: voorkomen dat patiënten én medewerkers te maken krijgen met deze ziekteverwekkers. 

Het is het niet altijd te voorkomen dat iemand een ziektewekker bij zich draagt. In dat geval doet de afdeling Infectiepreventie er alles aan om te voorkomen dat deze bij een andere patiënt of medewerker terecht komt. Dat doen zij op verschillende manieren: 

  1. De preventie van overdracht van micro-organismen;
  2. Het tegengaan van (kruis)besmettingen;
  3. Het voorkomen en bestrijden van (ziekenhuis)infecties. 

We doen er alles aan om uw verblijf in ons ziekenhuis zo veilig en hygiënisch mogelijk te maken. Onze hulpverleners hebben daarin een belangrijke rol. Daarom stimuleren we hen om alle middelen die we hebben om infecties te voorkomen of te beperken, zo goed mogelijk te gebruiken. We zorgen ervoor dat iedereen de nodige scholing en voorlichting krijgt over de nieuwste richtlijnen en inzichten. Maar we maken ook afspraken (protocollen), zodat iedereen op dezelfde veilige manier werkt. En natuurlijk bekijken we ook regelmatig met elkaar of iedereen deze afspraken ook nakomt.

Ook geven we advies. Dat doen we niet alleen aan de mensen die in ons ziekenhuis werken, maar ook aan patiënten, bezoekers en aan huisartsen. 

Uw dossier inzien?

Als patiënt van het Albert Schweitzer ziekenhuis kunt u een aantal zaken snel en handig zelf regelen via MijnASz, uw persoonlijke ziekenhuisomgeving. U kunt hier zelf delen van uw medisch dossier inzien, uw persoonlijke gegevens wijzigen, herhaalrecepten aanvragen, bloed- en andere uitslagen bekijken en de brieven lezen die de medisch specialist aan uw huisarts stuurt. 

Klik hier om naar de website van MijnASz te gaan.

Folders

U bent nu hier

HomepageSpecialismenInfectiepreventie
Naar boven