Sterilisatie bij mannen

Als u besloten heeft dat u gesteriliseerd wilt worden, dan kunt u daarvoor een afspraak maken via het afsprakenbureau van het Albert Schweitzer ziekenhuis. U krijgt dan een afspraak op het sterilisatiespreekuur van één van de urologen. Kort voor de afspraak krijgt u de folder thuis gestuurd. Het is belangrijk dat u de folder goed leest voordat u naar het ziekenhuis komt. Een sterilisatie wordt ook wel vasectomie genoemd.

Op de polikliniek krijgt u eerst een gesprek met de uroloog. Bedenk vooraf welke vragen u nog aan de uroloog wilt stellen. Voor de sterilisatie, wordt u plaatselijk verdoofd.

De behandeling
Na een plaatselijke verdoving wordt via 1 of 2 sneetjes van maximaal anderhalve cm de zaadlijders een stukje naar buiten gehaald en wordt ongeveer 1 cm zaadleider verwijderd. Beide uiteinden worden met een titanium clipje gesloten. De wondjes worden met oplosbaar hechtmateriaal gesloten. De behandeling duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Na afloop kunt u gewoon naar huis.

Na 3 maanden wordt u weer op de polikliniek verwacht. Het is de bedoeling dat u dan vers zaad meeneemt. De uroloog kan onder de microscoop zien of er nog zaadcellen aanwezig zijn en of de ingreep geslaagd is.

Meer informatie over de sterilisatie bij mannen vindt u in de folder Sterilisatie man.

Contact

Dordwijk (078) 652 32 80 Sliedrecht (0184) 43 42 56 Zwijndrecht (078) 652 32 80.