Sterilisatie bij mannen

Als u besloten heeft dat u gesteriliseerd wilt worden, dan kunt u daarvoor een afspraak maken via het afsprakenbureau van het Albert Schweitzer ziekenhuis. U krijgt dan een afspraak op het sterilisatiespreekuur van één van de urologen. Kort voor de afspraak krijgt u de folder thuis gestuurd. Het is belangrijk dat u de folder goed leest voordat u naar het ziekenhuis komt. Een sterilisatie wordt ook wel vasectomie genoemd

Op de polikliniek krijgt u eerst een gesprek met de uroloog. Bedenk vooraf welke vragen u nog aan de uroloog wilt stellen. Voor de sterilisatie, wordt u plaatselijk verdoofd.

De behandeling
Na een plaatselijke verdoving wordt via 1 of 2 sneetjes van maximaal anderhalve cm de zaadlijders een stukje naar buiten gehaald en wordt ongeveer 1 cm zaadleider verwijderd. Beide uiteinden worden met een titanium clipje gesloten. De wondjes worden met oplosbaar hechtmateriaal gesloten. De behandeling duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Na afloop kunt u gewoon naar huis.

Na drie maanden wordt u weer op de polikliniek verwacht. Eén week voorafgaand aan dit bezoek levert u op afspraak uw zaad in bij het Result Laboratorium. Hier wordt het sperma microscopisch nagekeken op de aanwezigheid van levende zaadcellen. Het is de bedoeling dat u vers zaad meeneemt. Op de polikliniek krijgt u van de uroloog te horen of de ingreep geslaagd is.

Meer informatie over de sterilisatie bij mannen vindt u in de folder Sterilisatie man.

Contact

Dordwijk (078) 652 32 80 Sliedrecht (0184) 43 42 56 Zwijndrecht (078) 652 32 80.