Urine-incontinentie

‘Urineverlies? Samen lossen we het op!’

Urine-incontinentie (ongewild urineverlies), kan op elke leeftijd voorkomen. De oorzaken verschillen meestal per leeftijdscategorie. Urine-incontinentie neemt toe met de leeftijd en komt voor bij meer dan de helft van de zelfstandig thuiswonende Nederlandse vrouwen van 45 jaar en ouder. Ook mannen kunnen last hebben van urine-incontinentie. Dit komt echter twee keer minder voor dan bij vrouwen.
Urine-incontinentie leidt vaak tot gevoelens van schaamte en frustratie. In veel gevallen is het probleem echter te verhelpen of sterk te verminderen.

Regionaal Bekkenbodem Centrum
In het Albert Schweitzer ziekenhuis is een speciaal Regionaal Bekkenbodem Centrum (RBC). Daar behandelen meerdere specialisten de patiënt. Afhankelijk van uw klacht(en) wordt u door één of meerdere specialisten onderzocht. Deze onderzoeken vinden op één dagdeel plaats. Meteen daarna bespreekt één van de artsen met u de resultaten van deze onderzoeken en een eventueel behandelplan. Zo weet u snel wat er aan de hand is en hoe we het samen met u kunnen oplossen.

Contact

Dordwijk (078) 652 32 80 Sliedrecht (0184) 43 42 56 Zwijndrecht (078) 652 32 80.