Maatschappelijk werk

Bent u in het ziekenhuis opgenomen of wordt u poliklinisch behandeld? Dan kan dat moeilijkheden met zich meebrengen of vragen oproepen. De medewerkers van de afdeling Medisch Maatschappelijk Werk kunnen u en/of uw familie daarbij helpen: voor, tijdens, maar ook na de opname.

De medisch maatschappelijk werker helpt u als u bij een opname of poliklinische behandeling niet alleen lichamelijke klachten heeft, maar heel uw leven indringend veranderd is. De medisch maatschappelijk werker is gespecialiseerd in de invloed die ziekte kan hebben op het dagelijks leven, waarbij aandacht is voor het lichamelijk, psychisch en sociaal welbevinden. 
 

Praktische informatie

Hoe maak ik een afspraak?

Elke (verpleeg)afdeling heeft een eigen maatschappelijk werker. De taken van de maatschappelijk werker zijn afgestemd op de specifieke problemen en hulpvragen die bij dat specialisme horen.

Als u behoefte heeft aan hulp van een maatschappelijk werker, dan kunt u dit bespreken met uw arts of de verpleegkundige. Deze kan dan een afspraak voor u maken. U of uw familielid of naaste kan ook zelf een afspraak maken. Dit kan alleen als u onder behandeling bent in het Albert Schweitzer ziekenhuis en als uw problemen te maken hebben met uw ziekte. U kunt dan bij de maatschappelijk werker terecht voor een persoonlijk gesprek.

U kunt bellen naar het algemene telefoonnummer van het ziekenhuis via telefoonnummer (078) 654 11 11 en vragen naar de maatschappelijk werker van de desbetreffende afdeling of specialisme.

Als u geen patiënt bent in het Albert Schweitzer ziekenhuis, of als uw problemen niet te maken hebben met uw ziekte, kunt u terecht bij het Algemeen Maatschappelijk Werk in uw regio.

Psychomedisch Centrum

Er is een samenwerkingsverband tussen de afdelingen Psychiatrie, Medische Psychologie, Geestelijke Verzorging en Maatschappelijk Werk. De afdelingen werken samen onder de naam: Psychomedisch Centrum. Dit centrum heeft een gezamenlijke balie op locatie Dordwijk. U kunt het Psychomedisch Centrum vinden door de borden te volgen die u in het ziekenhuis terugvindt. 

U bent nu hier

HomepageSpecialismenMaatschappelijk werk
Naar boven

Contact

U kunt bellen naar het algemene telefoonnummer van het ziekenhuis via telefoonnummer (078) 654 11 11 en vragen naar de maatschappelijk werker van de desbetreffende afdeling of specialisme.