Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Maatschappelijk werk

Bent u in het ziekenhuis opgenomen of wordt u poliklinisch behandeld? Dan kan dat moeilijkheden met zich meebrengen of vragen oproepen.

De medewerkers van de afdeling Medisch Maatschappelijk Werk kunnen u en/of uw familie daarbij helpen: voor, tijdens, maar ook na de opname.

De medisch maatschappelijk werker helpt u als u bij een opname of poliklinische behandeling niet alleen lichamelijke klachten heeft, maar heel uw leven indringend veranderd is. De medisch maatschappelijk werker is gespecialiseerd in de impact die ziekte kan hebben op het dagelijks leven, waarbij aandacht is voor het lichamelijk, psychisch en sociaal welbevinden. 
 

Praktische informatie

Hoe maak ik een afspraak?

Elke (verpleeg)afdeling heeft een eigen maatschappelijk werker.
De taken van de maatschappelijk werker zijn afgestemd op de specifieke problemen en hulpvragen die bij dat specialisme horen.

Als u behoefte heeft aan hulp van een maatschappelijk werker kunt u dit bespreken met uw arts of de verpleegkundige. Deze kan dan een afspraak voor u maken.

U of uw familielid of naaste kan ook zelf een afspraak maken. Dit kan alleen als u onder behandeling bent in het Albert Schweitzer ziekenhuis en als uw problemen te maken hebben met uw ziekte. U kunt dan bij de maatschappelijk werker terecht voor een persoonlijk gesprek.

U kunt bellen naar het algemene telefoonnummer van het ziekenhuis, tel. (078) 654 11 11 en vragen naar de maatschappelijk werker van de desbetreffende afdeling of specialisme.

Als u geen patiënt bent in het Albert Schweitzer ziekenhuis, of als uw problemen niet te maken hebben met uw ziekte, kunt u terecht bij het Algemeen Maatschappelijk Werk in uw regio.

Psychomedisch Centrum

Met ingang van 1 september 2018 is een samenwerkingsverband gestart tussen de afdelingen Psychiatrie, Medische Psychologie, Geestelijke Verzorging en Maatschappelijk Werk. Zij werken samen onder de naam: Psychomedisch Centrum.
Ze hebben een gezamenlijke balie op locatie Dordrecht, achterin de grote centrale hal, richting Haven. U kunt het Psychomedisch Centrum ook vinden door de borden te volgen in het ziekenhuis.

U bent nu hier

HomepageSpecialismenMaatschappelijk werk
Naar boven

Contact

U kunt bellen naar het algemene telefoonnummer van het ziekenhuis, tel. (078) 654 11 11 en vragen naar de maatschappelijk werker van de desbetreffende afdeling of specialisme.