Nucleaire Geneeskunde

Op de afdeling Nucleaire geneeskunde worden onderzoeken en behandelingen gedaan met radioactieve stoffen.

De radioactieve stof wordt meestal gegeven via een bloedvat in de arm. Het bloed transporteert de stof naar de organen die onderzocht moeten worden. De radioactieve stof in het lichaam zendt straling uit. Een speciale camera meet deze straling en zet dit om in een foto.

De nucleair geneeskundige beoordeelt de foto. De uitslag van het onderzoek wordt opgestuurd naar de medisch specialist die u behandelt.

Praktische informatie

Hoe kan ik een afspraak maken?
De afspraak wordt meestal gemaakt via de assistente van de polikliniek. Als u een verwijzing van uw (huis)arts heeft gekregen voor een botdensitometrie/Dexa, dan kunt u voor het maken van een afspraak bellen naar de polikliniek Nucleaire Geneeskunde. 

Van maandag tot en met vrijdag kunt u tussen 08.00 en 16.30 uur bellen met de afdeling Nucleaire Geneeskunde via (078) 652 32 90.

Bereikbaarheid
De afdeling Nucleaire Geneeskunde bevindt zich op locatie Dordwijk op de begane grond in ‘Gebroeders de Witt’. Soms wordt voor het onderzoek botdensitometrie een afspraak gemaakt op locatie Zwijndrecht.

MijnASz

Als patiënt van het Albert Schweitzer ziekenhuis kunt u een aantal zaken snel en handig zelf regelen. Wilt u bijvoorbeeld uw medisch dossier en uw afspraken inzien of verzetten? Ga dan naar mijnasz.nl.

Wachttijd
De wachttijd voor onderzoeken op de polikliniek Nucleaire Geneeskunde vindt u onderaan deze pagina.

Wachttijden

De wachttijd (officieel 'toegangstijd') is de periode tussen uw verwijzing door de huisarts en de eerstvolgende mogelijkheid om bij de specialist op het spreekuur te komen of een onderzoek te ondergaan. Deze wachttijd kan om allerlei redenen variëren: drukte, beschikbaarheid van artsen, de spoedeisendheid van uw klacht en andere factoren zoals recent de coronapandemie. 

Patiëntenfederatie Nederland en de Nederlandse Zorgautoriteit publiceren sinds augustus 2021 de wachttijden van alle ziekenhuizen bij elkaar. Dat biedt de mogelijkheid voor patiënten om in één oogopslag de wachttijden van alle ziekenhuizen te vergelijken en eventueel te kiezen voor een ziekenhuis met minder wachttijd. Klik hier om naar dit overzicht te gaan. 

U bent nu hier

HomepageSpecialismenNucleaire Geneeskunde
Naar boven

Contact

U kunt de polikliniek Nucleaire Geneeskunde bereiken op telefoonnummer (078) 652 32 90. 

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in