Nucleaire Geneeskunde

Op de afdeling Nucleaire geneeskunde worden onderzoeken en behandelingen gedaan met radioactieve stoffen.

De radioactieve stof wordt meestal gegeven via een bloedvat in de arm. Het bloed transporteert de stof naar de organen die onderzocht moeten worden. De radioactieve stof in het lichaam zendt straling uit. Een speciale camera meet deze straling en zet dit om in een foto.

De nucleair geneeskundige beoordeelt de foto. De uitslag van het onderzoek wordt opgestuurd naar de medisch specialist die u behandelt.

Praktische informatie

Hoe kan ik een afspraak maken?
De afspraak wordt meestal gemaakt via de assistente van de polikliniek. Als u een verwijzing van uw (huis)arts heeft gekregen voor een botdensitometrie/Dexa, dan kunt u voor het maken van een afspraak bellen naar de polikliniek Nucleaire Geneeskunde.

Van maandag tot en met vrijdag kunt u tussen 08.00 en 12.00 en tussen 13.00 en 16.30 uur bellen met de afdeling Nucleaire Geneeskunde via (078) 652 32 90.

Bereikbaarheid
De afdeling Nucleaire Geneeskunde bevindt zich op locatie Dordwijk op de begane grond in ‘Gebroeders de Witt’. Soms wordt voor het onderzoek botdensitometrie een afspraak gemaakt op locatie Zwijndrecht.

MijnASz

Als patiënt van het Albert Schweitzer ziekenhuis kunt u een aantal zaken snel en handig zelf regelen. Wilt u bijvoorbeeld uw medisch dossier en uw afspraken inzien of verzetten? Ga dan naar mijnasz.nl.

Wachttijd
De wachttijd voor onderzoeken op de polikliniek Nucleaire Geneeskunde vindt u onderaan deze pagina.

Wachttijden

De poliklinische wachttijd is actueel en voor het laatst aangepast op: 11-06-2024

Wachttijd voor behandeling/opname is voor het laatst aangepast op: 11-06-2024

Ziet u een * staan in de tabel dan is er geen wachttijd beschikbaar. De reden hiervoor is dat er onvoldoende metingen zijn om de wachttijd nauwkeurig te kunnen bepalen. De wachttijden worden gemeten in kalenderdagen (dus niet in werkdagen).

Nucleaire Geneeskunde

dagen
Onderzoek
Botdensitometrie
Dordwijk7
Myocardscintigrafie
Dordwijk5
PET-CT scan FDG
Dordwijk3
PET-scan PSMA
Dordwijk8
Skeletscintigrafie (SPECT/SPECT-CT)
Dordwijk2

Folders

Wij horen graag wat ù van onze patiëntenfolders vindt. Zijn ze duidelijk of kan het beter? Heeft u belangstelling om een keer mee te doen aan ons testpanel? Meld u dan hier aan.

Hieronder vindt u de folders van het specialisme Nucleaire Geneeskunde. Door te klikken op de titels hieronder, krijgt u de folderteksten als pdf in beeld.

U bent nu hier

HomepageSpecialismenNucleaire Geneeskunde
Naar boven

Contact

U kunt de polikliniek Nucleaire Geneeskunde bereiken op telefoonnummer (078) 652 32 90.