Ergotherapie

Ergotherapie helpt u om dagelijkse activiteiten, zoals douchen, aankleden en eten, weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen doen. Moeilijkheden die u in het dagelijks leven ervaart, kunt u met de ergotherapeut bespreken en aanpakken.

Samen met de ergotherapeut werkt u aan het oppakken van dagelijkse activiteiten en de terugkeer naar uw eigen woonomgeving. Uw zelfstandigheid wordt groter en u heeft minder hulp nodig van anderen. Zo nodig kan de ergotherapeut u adviseren over hulpmiddelen en voorzieningen voor thuis.

De ergotherapeuten werken op de verpleegafdelingen Neurologie en Geriatrie van het ziekenhuis en behandelen alleen patiënten die zijn opgenomen. 

Praktische informatie

Bellen

De afdeling Ergotherapie is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur op tel. (078) 652 30 08 of (078) 652 30 12.

Mail

Het mailadres is : ergotherapie@asz.nl 

Afspraak maken

U kunt niet zelf een afspraak maken met de ergotherapeuten die werkzaam zijn in het Albert Schweitzer ziekenhuis. De ergotherapeuten werken alleen voor patiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis.

MijnASz

Als patiënt van het Albert Schweitzer ziekenhuis kunt u een aantal zaken snel en handig zelf regelen. Wilt u bijvoorbeeld uw medisch dossier en uw afspraken inzien of verzetten? Ga dan naar mijnasz.nl.

Uw dossier inzien?

Als patiënt van het Albert Schweitzer ziekenhuis kunt u een aantal zaken snel en handig zelf regelen via MijnASz, uw persoonlijke ziekenhuisomgeving. U kunt hier zelf delen van uw medisch dossier inzien, uw persoonlijke gegevens wijzigen, bloed- en andere uitslagen bekijken en de brieven lezen die de medisch specialist aan uw huisarts stuurt. 

Klik hier om naar de website van MijnASz te gaan.

Het behandelteam

Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft vijf ergotherapeuten: Karin Stegenga, Marieke Schouten, Liezeke Korevaar, Christine Griffioen en Ellen Claassen. Ze zijn allemaal werkzaam op de locatie Dordwijk.

De ergotherapeuten zijn vanuit revalidatiecentrum Rijndam, locatie Dordrecht gedetacheerd naar het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Handige links

Informatie over Revalidatiecentrum Rijndam vindt u op de website: www.rijndam.nl

Verder is er via de afdeling Neurologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis een folder beschikbaar over Ergotherapie na een beroerte.

Voor algemene informatie over ergotherapie kunt u kijken op de website van de beroepsvereniging: Ergotherapie Nederland.

Zoekt u een ergotherapeut bij u in de buurt? Kijkt u dan eens hier.

U bent nu hier

HomepageSpecialismenErgotherapie
Naar boven

Contact

De afdeling Ergotherapie is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur op telefoonnummer (078) 652 30 08 of (078) 652 30 12.
Het mailadres is: ergotherapie@asz.nl

U kunt niet zelf een afspraak maken. De ergotherapeuten werken alleen voor patiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis.