Ziekenhuisapotheek

De ziekenhuisapotheek verzorgt de medicijnen voor patiënten die opgenomen zijn in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Patiënten kunnen hier dus niet zelf medicijnen afhalen, daarvoor verwijzen wij naar de Poliklinische Apotheek in de centrale hal van de locatie Dordwijk en Zwijndrecht.

Als u bent opgenomen, krijgt u uw medicijnen van de ziekenhuisapotheek via de verpleegkundige op de afdeling. Het ziekenhuis werkt, zoals alle ziekenhuizen in Nederland, met een formularium. Dit is een keuzelijst uit alle medicijnen die in Nederland verkrijgbaar zijn. Deze lijst is opgesteld door alle in het ziekenhuis werkzame specialisten en ziekenhuisapothekers. Uit alle verschillende groepen van medicijnen zijn er enkele opgenomen, dus niet allemaal. Dit betekent dat u soms een iets ander medicijnen krijgt dan u gebruikte. De werking is uiteraard vergelijkbaar.

De ziekenhuisapotheek bereidt een groot aantal medicijnen zelf. Voornamelijk die medicijnen die niet te koop zijn en die op maat voor een patiënt worden bereid. Of die voor de arts of verpleegkundigen handig in het gebruik zijn.

Praktische informatie

  • Vragen over medicijnen
    Bent u opgenomen geweest in het Albert Schweitzer ziekenhuis en heeft u een vraag over de medicijnen die u toen kreeg? Bel dan gerust met de Apotheek van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Dit kan via het rechtstreekse telefoonnummer (078) 652 31 07.
     
  • Assortiment geneesmiddelen voor externe apotheken
    Kijk voor meer informatie op de website van de Bereidingsapotheek

 

Wat doet de apotheker van het ziekenhuis?

Contact

Secretariaat Ziekenhuisapotheek


Tijdens kantoortijden:


tel. (078) 652 31 67 


Buiten kantoortijden:


tel. (078) 654 11 11