Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Ziekenhuisapotheek

De ziekenhuisapotheek verzorgt de medicijnen voor patiënten die opgenomen zijn in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Patiënten kunnen hier dus niet zelf medicijnen afhalen, daarvoor verwijzen wij naar de Poliklinische Apotheek in de centrale hal van de locatie Dordwijk en Zwijndrecht.

Als u bent opgenomen, krijgt u uw medicijnen van de ziekenhuisapotheek via de verpleegkundige op de afdeling. Het ziekenhuis werkt, zoals alle ziekenhuizen in Nederland, met een formularium. Dit is een keuzelijst uit alle medicijnen die in Nederland verkrijgbaar zijn. Deze lijst is opgesteld door alle in het ziekenhuis werkzame specialisten en ziekenhuisapothekers. Uit alle verschillende groepen van medicijnen zijn er enkele opgenomen, dus niet allemaal. Dit betekent dat u soms een iets ander medicijnen krijgt dan u gebruikte. De werking is uiteraard vergelijkbaar.

De ziekenhuisapotheek bereidt een groot aantal medicijnen zelf. Voornamelijk die medicijnen die niet te koop zijn en die op maat voor een patiënt worden bereid. Of die voor de arts of verpleegkundigen handig in het gebruik zijn.

Praktische informatie

 • Vragen over medicijnen
  Bent u opgenomen geweest in het Albert Schweitzer ziekenhuis en heeft u een vraag over de medicijnen die u toen kreeg? Bel dan gerust met de Apotheek van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Dit kan via tel. (078) 652 31 07.
 • Assortiment geneesmiddelen voor externe apotheken
  Kijk voor meer informatie op de website van de Bereidingsapotheek
   
 • Assortiment geneesmiddelen bepalingen voor ziekenhuizen, GGZ instellingen en huisartsen.
  Kijk hier voor meer informatie over de geneesmiddelenbepalingen die wij uitvoeren. 
  Kijk hier voor meer informatie over de geneesmiddelenbepalingen rondom feestdagen. 

 Wat doet de apotheker van het ziekenhuis?

U bent nu hier

HomepageSpecialismenZiekenhuisapotheek
Naar boven