Ziekenhuisapotheek

De ziekenhuisapotheek verzorgt de medicijnen voor patiënten die opgenomen zijn in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Patiënten kunnen hier dus niet zelf medicijnen afhalen, daarvoor verwijzen wij naar de Poliklinische Apotheek in de centrale hal van de locatie Dordwijk en Zwijndrecht.

Als u bent opgenomen, krijgt u uw medicijnen van de ziekenhuisapotheek via de verpleegkundige op de afdeling. Het ziekenhuis werkt, zoals alle ziekenhuizen in Nederland, met een formularium. Dit is een keuzelijst uit alle medicijnen die in Nederland verkrijgbaar zijn. Deze lijst is opgesteld door alle in het ziekenhuis werkzame specialisten en ziekenhuisapothekers. Uit alle verschillende groepen van medicijnen zijn er enkele opgenomen, dus niet allemaal. Dit betekent dat u soms een iets ander medicijnen krijgt dan u gebruikte. De werking is uiteraard vergelijkbaar.

De ziekenhuisapotheek bereidt een groot aantal medicijnen zelf. Voornamelijk die medicijnen die niet te koop zijn en die op maat voor een patiënt worden bereid. Of die voor de arts of verpleegkundigen handig in het gebruik zijn.

Contact

Secretariaat Ziekenhuisapotheek


Tijdens kantoortijden:


tel. (078) 652 31 67 


Buiten kantoortijden:


tel. (078) 654 11 11