Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over corona. Lees meer

Kopafbeelding

Na de operatie

U wordt wakker op de verkoeverkamer (uitslaapkamer). Uw hartslag en bloeddruk worden regelmatig gemeten. De verpleegkundige let op nabloeden van de wond. Als het nodig is, krijgt u medicijnen tegen de pijn en/of misselijkheid. Zodra u goed wakker bent en de controles goed zijn, wordt u naar de verpleegafdeling teruggebracht.
Als u niet misselijk bent, mag u weer eten en drinken. U hoort van de verpleegkundige wanneer het infuus verwijderd mag worden.
Na de operatie krijgt u ’s avonds een injectie met een bloed-verdunnend medicijn. Dit is om trombose te voorkomen.
De arts bespreekt met u wanneer de drains verwijderd mogen worden.


Thuis

Na de operatie voelen uw borsten soms pijnlijk en gespannen aan. Dit wordt na een paar dagen minder. De BH draagt u als een verband en mag alleen uit om te douchen.

Het is belangrijk voor de doorbloeding van uw benen dat u regelmatig beweging heeft door kleine stukjes te lopen en in een stoel te zitten. Door de benen regelmatig te bewegen kunt u de kans op een trombose verkleinen. Het is niet de bedoeling dat u thuis in bed gaat liggen, tenzij de plastisch chirurg u dit nadrukkelijk geadviseerd heeft.

Bij ontslag uit het ziekenhuis wordt een afspraak gemaakt voor controle op de polikliniek Plastische Chirurgie. Tijdens deze controle wordt het verband en zo nodig de hechtingen verwijderd.
U dient zelf voor een goed ondersteunende sport BH te zorgen en deze mee te nemen bij de eerste controle op de polikliniek. We raden u aan om de eerste zes weken na de operatie dag en nacht een bh te dragen.


Adviezen en regels voor thuis

De eerste zes weken na uw operatie mag u:

• Uw armen niet hoog boven het hoofd brengen of hoog zijwaarts optillen
• Niet opdrukken of optrekken
• Niet zwaar tillen
• Niet sporten
• U moet gedurende één jaar de littekens beschermen tegen de zon/zonnebank (door de littekens af te dekken).
• De borsten hebben rust nodig om goed te kunnen genezen. Alle bewegingen die u pijnloos kunt uitvoeren zijn toegestaan.

Na overleg met de plastisch chirurg kunt u uw werk weer hervatten.

Naar boven