Hartfalen polikliniek

Wat is hartfalen?
Hartfalen is een aandoening waarbij het hart minder goed pompt. Dit veroorzaakt gezondheidsklachten die helaas niet altijd met een operatie te verhelpen zijn. 

Hulp en begeleiding bij polikliniek Hartfalen
Op de polikliniek Hartfalen krijgen patiënten advies en begeleiding van twee gespecialiseerde verpleegkundigen. Zij zijn makkelijk bereikbaar via e-mail of telefoon

Met leefadviezen proberen zij de gezondheidstoestand van een patiënt met hartfalen zo optimaal mogelijk te krijgen. Ook kunnen zij waar nodig de medicijnen aanpassen. Op deze manier kan soms een ziekenhuisopname voorkomen worden. De verpleegkundigen kunnen eventueel ook verwijzen naar het revalidatieprogramma.

De hartfalenverpleegkundige komt ook aan bed bij mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen met hartfalen. Zij geeft dan extra uitleg en adviezen.

De hartfalenverpleegkundige werkt nauw samen met twee cardiologen. Verwijzing naar de polikliniek Hartfalen gaat via de behandelend cardioloog.
 

Contact

Tel: (078) 654 22 57
E-mail: polihartfalen@asz.nl

Routewijzer

Verhuisbericht Hartfalen

De afdeling Hartfalen verhuist op 25 september van poli 17 locatie Amstelwijck naar het Schrijvershuis, locatie Dordwijk.

Lees verder