Rivas Zorggroep en Albert Schweitzer ziekenhuis onderzoeken intensievere samenwerking

15 januari 2024

Het Albert Schweitzer ziekenhuis en Rivas Zorggroep zijn twee sterke, gerenommeerde zorgorganisaties die als buren al goed samenwerken en elkaar goed kennen. Beide organisaties hebben de wens en voelen de noodzaak om de banden op korte termijn te verstevigen.

Zij verwachten dat intensiever samenwerken het gemakkelijker maakt om onder meer aan de stijgende zorgvraag te kunnen blijven voldoen, zo veel mogelijk specialistische zorg voor de regio te behouden, nieuwe zorgconcepten te ontwikkelen, zorgprofessionals aan te trekken en te behouden en naadloos samen te werken op het gebied van vastgoed, apparatuur en ict en met partners in de zorgketen.

Onderzoek naar beste vorm
Binnenkort gaat daarom een vooronderzoek van start naar de meerwaarde van nauwer samenwerken, de doelen, de kansen en bedreigingen en de beste vorm waarin een intensievere samenwerking kan worden gegoten.

Inhoud is leidend
De ideale vorm wordt gekozen vanuit de kansen en mogelijkheden. De mogelijke samenwerkingen die worden onderzocht lopen uiteen van toch op de huidige voet verdergaan tot aan de meest vergaande vorm: de juridische fusie.

U bent nu hier

HomepageMedewerkersNieuws2024JanuariRivas Zorggroep en Albert Schweitzer ziekenhuis onderzoeken intensievere samenwerking
Naar boven