De Helene Schweitzer kliniek voor planbare operaties is geopend!

22 mei 2023

Planbare, niet-complexe operaties hebben op 22 mei op onze locatie Zwijndrecht de plek gekregen die ze verdienen.

In deze fijne, kleinschalige vestiging koppelen we service en snelheid rondom eenvoudige ingrepen aan de expertise en veiligheid die patiënten gewend zijn van het 'grote' Albert Schweitzer ziekenhuis. Helene, de vrouw van dr. Schweitzer, staat vanaf nu symbool voor persoonlijke en betrouwbare zorg, in de naar haar vernoemde kliniek.

Stroomlijnen
“Door planbare zorg apart te organiseren, kunnen we deze veel beter stroomlijnen”, zei ziekenhuisbestuurder Annemiek Rutters bij de opening. “Eenvoudige operaties hoeven hier niet te concurreren met de twee andere grote pijlers van ons ziekenhuis, de acute en chronische zorg. Planbare zorg is een ontzettend dankbare tak van zorg! In relatief korte tijd, in dagopname of met een korte meerdaagse opname, kunnen we veel patiënten snel weer op de been helpen. 'Jouw gezondheid, onze volledige aandacht', is daarbij onze belofte.”

Snel weer naar huis
Ze somde de voordelen op van de nieuwe formule: “Makkelijk bereikbaar, gratis parkeren, een gastvriendelijke omgeving, goed geholpen en dan snel weer naar huis. In de Helene Schweitzer kliniek gaan we ervoor zorgen dat onze zorg altijd door kan gaan!”

Aanbod groeit
Acht specialismen stonden meteen al te popelen om van start te gaan. Orthopedie, urologie, KNO, oogheelkunde, gynaecologie, chirurgie, plastische chirurgie en het pijnbehandelcentrum presenteerden zich enthousiast aan de honderden genodigden en belangstellenden. Sommige van deze acht gaan met al hun ingrepen over naar Zwijndrecht, andere met een aantal specifieke ingrepen. Stapsgewijs zal het aanbod groeien.

Kijk voor meer informatie over de ingrepen, werkwijze en wachttijden op www.hskliniek.nl.

Op de foto: Bestuurder Annemiek Rutters (rechts) onthulde de naam samen met radiologiemedewerker Yvonne van Alten, die de naam voor de kliniek heeft bedacht.

U bent nu hier

HomepageMedewerkersNieuws2023MeiDe Helene Schweitzer kliniek voor planbare operaties is geopend!
Naar boven