Wij zijn Albert Schweitzer, jij ook?

Zorg met hoofd, hart en ziel

Albert Schweitzer was een arts die in de vorige eeuw wereldberoemd is geworden omdat hij zich zijn hele leven met hoofd, hart en ziel inzette voor zijn patiënten. Nog steeds laten wij ons daardoor inspireren. Het Albert Schweitzer ziekenhuis is geen plek voor nummers, maar voor mensen. Jong en oud, ieder met een uniek verhaal. Een plaats waar we het leven eren, waar iedereen welkom en gelijk is. Ons ziekenhuis is meer dan een verzameling mensen en gebouwen, het is een plek met idealen. En zoals Albert Schweitzer zelf stelde: ‘Idealen zijn een rijk bezit, ruil ze nooit in voor iets anders’.

Hoe wij ons onderscheiden

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is een modern en vooruitstrevend ziekenhuis met locaties in Dordrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht en een buitenpolikliniek in Ridderkerk. We maken deel uit van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Dat betekent dat we veel talent opleiden en ons onderscheiden met patiëntgericht wetenschappelijk onderzoek en hoogwaardige zorg. We blinken in het bijzonder uit in de behandeling van bloed- en lymfklierkanker, borstkanker, darmkanker, longkankerbekkenbodemklachten, pijn en vaatlijden. Hiervoor werken verschillende specialismen nauw met elkaar samen. 

Lees meer over onze organisatie

Verpleegkundigen nemen de leiding

Alle verpleegkundigen krijgen bij ons de kans om mee te beslissen over de toekomst van het vak. Dat noemen we verpleegkundig leiderschap. Verpleegkundigen nemen het heft in handen voor steeds betere zorg en krijgen daar ook de tijd en ruimte voor. Zo zijn er diverse kwaliteitsgroepen opgezet rond thema's als medicatieveiligheid, kwetsbare ouderen en pijn. Hier bedenken verpleegkundigen praktische verbeteringen, die het werk én de zorg steeds beter maken.

Het is veel leuker om zelf je werk inhoud te geven dan dat iemand anders gaat bedenken hoe jij je werk moet doen

Lees meer over verpleegkundig leiderschap

Onze arbeidsvoorwaarden

Wij bieden gunstige arbeidsvoorwaarden:

  • We houden ons aan de afspraken uit de Cao Ziekenhuizen. Inschaling voor je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • Als medewerker van het Albert Schweitzer ziekenhuis kun je gebruik maken van een collectieve zorgverzekering en inkomensverzekering.
  • Je kunt fiscaal voordelig een fiets aanschaffen en lid worden van een sportschool of vakbond.
  • Je ontvangt uren voor het zogenoemde persoonlijk levensfasebudget (PLB). Deze uren kun je inzetten voor bijvoorbeeld mantelzorg, een opleiding, een wereldreis of om tijdelijk minder te werken. Hierover kun je afspraken met ons maken.
  • We hebben een actieve personeelsvereniging, die het hele jaar door activiteiten organiseert zoals stedentrips, workshops en bezoek aan sportevenementen. Elke vrijdagmiddag kun je met je collega's borrelen in 'personeelsbar' Lambarene.
  • Je profiteert als medewerker van personeelskortingen bij diverse bedrijven, zoals beautysalons en autoschadebedrijven.
  • Je kunt gebruik maken van meer dan 100 online trainingen, die bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling. Denk aan onderwerpen zoals ‘Lekker in je vel’, presenteren en gespreksvaardigheden.

Bekijk onze sollicitatieprocedure

Naar boven