Centrum voor Longkanker

Welkom bij het Albert Schweitzer ziekenhuis

Laden...

Centrum voor Longkanker

Het Centrum voor Longkanker biedt een rustige en vertrouwde omgeving. U heeft bijna al uw afspraken hier. In het Centrum voor Longkanker werken medisch specialisten en zorgverleners samen om u een zo goed mogelijke behandeling en begeleiding aan te kunnen bieden.

Bij ons bent u in goede handen

Behandelingen

Download nu de Behandelpad app

Deze gratis app bevat handige informatie over de onderzoeken en behandelingen. Daarnaast informeert de app u over alles wat er rondom de operatie gebeurt.

Is bij u de diagnose longkanker gesteld, dan bespreken de longarts, longchirurg, radioloog, patholoog  en radiotherapeut (bestralingsarts) gezamenlijk de uitslagen van uw onderzoeken. Elke medisch specialist bekijkt dit vanuit zijn of haar eigen expertise. Samen kijken zij welke behandeling het beste bij u past. 

Hierna bespreekt uw eigen longarts met u welke behandelmogelijkheden er zijn. Samen met u wordt het behandelplan opgesteld. De behandeling kan gericht zijn op genezing. Als dat niet mogelijk is, zijn er vaak nog wel behandelmogelijkheden om het ziekteproces te vertragen. Fysiotherapie, psychische begeleiding, begeleiding bij uw voeding en revalidatie kunnen onderdeel zijn van uw behandelplan. Ook kan het zijn dat u met uw longarts bespreekt dat u van behandeling afziet. 

Globaal zijn er de volgende behandelmogelijkheden:

MijnASz, uw persoonlijke ziekenhuisomgeving

Als patiënt van het Albert Schweitzer ziekenhuis kunt u een aantal zaken snel en handig zelf regelen via MijnASz, uw persoonlijke ziekenhuisomgeving. U kunt hier zelf delen van uw medisch dossier inzien, bloed- en andere uitslagen bekijken en de brieven lezen die de medisch specialist aan uw huisarts stuurt. 

Klik hier om naar de website van MIjnASz te gaan.

Onze partners: Erasmus MC en Beatrixziekenhuis

Onze partners: Erasmus MC en Beatrixziekenhuis

In het Centrum voor Longkanker werkt het Albert Schweitzer ziekenhuis samen met het Erasmus MC. Patiënten kunnen bestraald worden in het pand van het Erasmus MC, direct naast het Albert Schweitzer ziekenhuis. Ook het Beatrixziekenhuis in Gorinchem is een samenwerkingspartner. Patiënten uit het Beatrixziekenhuis worden geopereerd in het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Download onze app

In onze gratis app vindt u informatie over onderzoeken, behandelingen, afdelingen en hulpverleners waar u mee te maken krijgt. U kunt de app downloaden in de App Store of Google Play.

Als u de app opent kiest u daarna bij behandeling Oncologie en Hematologie. Daarna op de knop ‘Start’ en alle informatie is direct zichtbaar op uw tijdlijn.

Klik op een logo hieronder voor de betreffende appstore.

Naar boven