Zorgpad

Borstvergroting

U hebt een zwangerschap achter de rug, veel gewicht verloren of altijd al kleine borsten gehad. Voor vrouwen die niet tevreden zijn met de grootte of de vorm van hun borsten kan een borstvergroting of borstversteviging uitkomst bieden. Dit is uiteraard een zeer persoonlijke beslissing met een niet te onderschatten impact. Het is dan ook belangrijk als u dit overweegt om u zo goed en volledig mogelijk te informeren.

U bent nu hier

HomepageSpecialismenPlastische chirurgieBorstvergroting
 1. Voorbereiding

  Voorbereiding op de operatie

  Gesprek met de plastisch chirurg
  De plastisch chirurg bespreekt met u de grootte van de prothesen. Verder wordt er besproken waar de littekens komen. Meestal vallen deze door hun plaats en kleur nauwelijks op.

  Voorbereiding
  Het is belangrijk dat u voor de operatie een sportbeha koopt, omdat u deze na uw operatie zes weken moet dragen. De cupmaat van de beha die u koopt, is de cupmaat die u met de plastisch chirurg heeft afgesproken. Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, dan dient u dit in het eerste gesprek met de plastisch chirurg te melden. De plastisch chirurg bepaalt wanneer u voor uw operatie moet stoppen met het innemen van deze medicijnen en bespreekt dit met u. 

  Gesprek met de anesthesioloog
  Om er zeker van te zijn dat u de operatie lichamelijk aankunt, onderzoekt de anesthesioloog u een aantal weken voor de operatie. Dit is de pre-operatieve screening. 

  Gesprek met de intakeverpleegkundige
  De intakeverpleegkundige geeft u informatie over uw opname in het ziekenhuis. Tijdens dit gesprek is er de mogelijkheid om verschillende maten van borstprothesen te passen. 

 2. De operatie

  De operatie

  Een borstvergrotende operatie wordt meestal in dagbehandeling verricht. De plastisch chirurg zal dit met u bespreken. De operatie gebeurt onder algehele anesthesie (narcose) en duurt gemiddeld één tot twee uur. De prothesen worden meestal via een snede in de huidplooi onder de borst ingebracht. De prothesen worden tussen de borstklieren en de borstspier geplaatst of onder de borstspier direct op de ribben. De plastisch chirurg bespreekt met u wat de meest geschikte methode is.

  Op de plaats van de littekens worden huidkleurige hechtpleisters geplakt om de littekens te beschermen en te ondersteunen. Direct na uw operatie krijgt u uw sportbeha aan. Als deze niet goed past, brengt de plastisch chirurg een steungevend verband bij u aan.

 3. Na de operatie

  Na de operatie

  Na de operatie wordt u wakker op de verkoeverkamer en worden uw hartslag en bloeddruk regelmatig gemeten. Zodra u goed wakker bent en de controles goed zijn, wordt u naar de verpleegafdeling teruggebracht. Als u niet misselijk bent, mag u weer eten en drinken. U hoort van de verpleegkundige wanneer het infuus verwijderd mag worden.

  Om trombose te voorkomen, krijgt u na de operatie in de avond een injectie met een bloedverdunnend medicijnen. Soms schrijft de plastisch chirurg antibiotica voor. U krijgt dan een recept mee.

 4. Resultaten

  Resultaten

  Een borstvergroting is een veilige en betrouwbare operatie. Veel vrouwen zijn tevreden over de resultaten. Toch moet u rekening houden met het feit dat er altijd littekens blijven, ook al vallen die meestal weinig of niet op. Wij kunnen geen garanties geven voor een goed resultaat of voor volledige symmetrie van de borsten. Soms is een tweede operatie nodig om een optimaal resultaat te bereiken. Dit kan extra kosten met zich mee brengen die meestal niet door de verzekering worden vergoed.

 5. Folder

  Lees ook de folder!

  De informatie op deze website is niet volledig. Het is een beknopte samenvatting van de folder. In de folder die u hier kunt downloaden, leest u meer over de voor- en nadelen, de dag van de operatie en wat er thuis van u verwacht wordt. 

 6. Afspraak

  Afspraak maken

  Er is altijd een persoonlijk gesprek met de plastische chirurg nodig om tot een gericht behandelplan te komen. Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via telefoonnummer (078) 652 32 66.

U bent nu hier

HomepageSpecialismenPlastische chirurgieBorstvergroting
Naar boven