- HomepageOncologie
- Het behandelteam
- Informatie per kankersoort
- Behandelingen
- Voorlichtingsvideo's
- Dagbehandeling
- Verpleegafdeling
- AYA-zorg
- Ondersteunings- en begeleidings- mogelijkheden
- Revalidatie
- Infopunt, voor leven met en na kanker
- Uw dossier inzien?
- Wachttijden
- Oncologie en COVID-19
- Folders
- Handige links
- Presentaties van vorige lezingen
De week voor de kuur
Voorafgaand aan elke chemokuur gaat u bloedprikken en heeft u een gesprek met de oncoloog of oncologieverpleegkundige.
Bloedprikken
Vóór iedere kuur moet uw bloed gecontroleerd worden. Gekeken wordt onder meer naar het aantal rode en witte bloedcellen. Als de uitslag teveel afwijkt van de normale waarden kan de chemokuur uitgesteld worden. Daarom gaat u in de week dat u weer een chemokuur krijgt, bloedprikken. Dit kan bij het Resultlaboratorium in het ziekenhuis. U wordt met voorrang geprikt en uw arts ontvangt binnen een uur de uitslagen. De uitslagen van dit onderzoek kunt u zelf na enkele dagen ook zelf inzien via mijnasz.nl.
Uitslag bloedonderzoek
Ongeveer een uur na het bloedprikken heeft u een gesprek met de oncoloog of oncologieverpleegkundige. Aan de hand van de bloeduitslagen en hoe u zich voelt, wordt gekeken of u voldoende hersteld bent om aan de volgende kuur te beginnen. U kunt tijdens dit gesprek ook al uw vragen stellen. Als het nodig is kan de oncoloog of de oncologieverpleegkundige u doorverwijzen naar andere hulpverleners. Denk bijvoorbeeld aan een diëtist of een maatschappelijk werker.
Medicijnen
Meestal moet u een paar dagen voor de chemokuur en op de dag zelf medicijnen innemen. U krijgt hiervoor tijdens uw gesprek met de oncoloog of oncologieverpleegkundige een recept mee. In de bijsluiter en in uw informatiemap staat precies wanneer u welke medicijnen in moet nemen. Deze medicijnen zorgen ervoor dat u de chemokuur beter kunt verdragen.