Hepatitis Behandelcentrum

Het specialisme Maag-Darm-Leverziekten (MDL) van het Albert Schweitzer ziekenhuis mag zich officieel ‘Hepatitis Behandelcentrum’ noemen. Op 17 september 2012 ontving de polikliniek het Certificaat Hepatitis Behandelcentrum. Dit certificaat wordt uitgereikt door de Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen en de Nederlandse Internisten Vereniging.

Bij het Hepatitis Behandelcentrum kunt u terecht bij MDL-artsen die ruime kennis en ervaring op het gebied van hepatitis hebben. Daarnaast werkt er een verpleegkundig specialist die speciaal geschoold is op dit gebied. De MDL-artsen werken nauw samen met andere specialisten in het ziekenhuis, de huisartsen en de GGD. Ook doen zij mee aan medische studies over hepatitis.

Verwijzing van de huisarts of GGD-arts
Als de huisarts of GGD-arts de diagnose hepatitis stelt, kunt u binnen één a twee weken bij de verpleegkundig specialist terecht. Tijdens dit bezoek krijgt u uitleg over het ziektebeeld en worden de benodigde onderzoeken meteen aangevraagd.  Ook wordt er een afspraak voor u gemaakt bij de MDL-arts. De MDL-arts bespreekt met u de uitslagen van de onderzoeken. Daarna bespreekt de arts meteen met u welke behandelingen er mogelijk zijn. Ook als u al langer bij uw huisarts wordt behandeld voor hepatitis B of C, kunt u terecht bij het Hepatitis Behandelcentrum.

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak kunt u uw huisarts vragen om een verwijsbrief te versturen naar de polikliniek MDL.

Voor meer informatie over het Hepatitis Behandelcentrum kunt u bellen met Thea Korpershoek, verpleegkundig specialist, telefoon (078) 654 21 36. 

Contact

 • Polikliniek MDL 
  (078) 652 32 21
  Bereikbaar van 8:00 tot 16:30 uur 

 • Endoscopie 
  (078) 652 32 21
  Bereikbaar van 8:00 tot 16:30 uur

 • MDL-verpleegkundigen 
  Telefonisch spreekuur van 09.00 tot 11:30 uur

  (078) 654 19 88 (op maandag en dinsdag)

  (078) 654 71 04 (op woensdag, donderdag, vrijdag) 

  Bij dringende vragen buiten deze tijden kunt u bellen met polikliniek MDL