Diabetescentrum voor kinderen

Kinderen met diabetes (suikerziekte) worden onderzocht en begeleid in Diatime, het diabetescentrum van het Albert Schweitzer ziekenhuis voor kinderen. Op onze polikliniek komen kinderen met diabetes mellitus type 1. Zowel kinderen als ouders krijgen begeleiding om zo goed mogelijk met de ziekte diabetes om te gaan. Bij Diatime staan het kind en de ouders centraal.

Klik hier om in te loggen op Suikerplein

Praktische informatie

U vindt het Kinderdiabetescentrum Diatime op locatie Dordwijk in Dordrecht, maar er zijn ook afspraken mogelijk op de polikliniek Kindergeneeskunde op locatie Zwijndrecht.

Om een afspraak te maken of te verzetten op beide locaties kunt u bellen naar de polikliniek assistente via (078) 654 51 39. Dit kan op maandag, woensdag en donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Het verzetten van afspraken kan via Suikerplein

Bij nood kunt u ’s avonds, ’s nachts en in het weekend ook bovenstaand nummer bellen. Toets dan 1 in bij het keuzemenu. Wij verzoeken u om met nummerherkenning te bellen. Zo kan de diabetesverpleegkundige, als ze niet direct op kan nemen, u zo snel mogelijk terugbellen om te helpen!

Diabetesteam

Diabetesteam

Uw dossier inzien?

Als patiënt van het Albert Schweitzer ziekenhuis kunt u een aantal zaken snel en handig zelf regelen via MijnASz, uw persoonlijke ziekenhuisomgeving. U kunt hier zelf delen van uw medisch dossier inzien, uw persoonlijke gegevens wijzigen, herhaalrecepten aanvragen, bloed- en andere uitslagen bekijken en de brieven lezen die de medisch specialist aan uw huisarts stuurt. 

Klik hier om naar de website van MijnASz te gaan.

Begeleiding

In het Diabetescentrum voor Kinderen 'Diatime' van het Albert Schweitzer ziekenhuis krijgen ouders en kinderen begeleiding bij de behandeling van de diabetes. De begeleiding bestaat uit voorlichting, groepslessen, en controles door kinderarts, diabetsverpleegkundige en dietist.

Lees meer

U bent nu hier

HomepageSpecialismenDiabetescentrum voor kinderen
Naar boven

Contact

Afspraak maken of verzetten op beide locaties kan door te bellen naar (078) 654 51 39.
Dit kan op maandag, woensdag en donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur.