Uw verblijf in het ziekenhuis

Op de dag van uw opname meldt u zich bij de receptie. De receptionist vertelt u waar u naartoe moet. 

Het opnamegesprek

Op de verpleegafdeling heeft u een gesprek met een verpleegkundige. Dit heet het opnamegesprek. U bespreekt met de verpleegkundige:

  • Uw medische voorgeschiedenis (bent u eerder ziek geweest, heeft u een allergie of zijn er andere medische bijzonderheden die belangrijk zijn om te vertellen);
  • De naam en het telefoonnummer van uw contactpersoon;
  • Medicijnen die u gebruikt;
  • De gang van zaken op de verpleegafdeling.

U kunt zelf ook vragen stellen over uw verblijf in het ziekenhuis.

Polsbandje

De verpleegkundige geeft u een polsbandje met uw naam en persoonlijke gegevens. Dit polsbandje houdt u tijdens uw verblijf in het ziekenhuis altijd om. Hiermee kan altijd snel worden gezien wie u bent. Zo worden ook vergissingen voorkomen en werken wij extra veilig.

Wel of niet reanimeren?

Patiënten die in het ziekenhuis een hartstilstand krijgen, worden altijd gereanimeerd, tenzij zij zelf vooraf hebben aangegeven dat niet te willen. Dit wordt voorafgaand aan uw opname of tijdens het opnamegesprek met u besproken. Als u niet gereanimeerd wilt worden, dan krijgt u een paars polsbandje. 

Uw kamer

Er zijn één-, twee- of meerpersoonskamers. Welke kamer u krijgt, hangt af van de beschikbaarheid van de kamers of van uw medische toestand. Patiënten die ernstig ziek zijn of bijvoorbeeld een grote kans hebben op besmetting, krijgen een éénpersoonskamer.

Gemengd verplegen

Vanwege het groot aantal patiënten is het soms nodig mannen en vrouwen op dezelfde kamer te verplegen. De meeste verpleegafdelingen werken op deze manier. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, wilt u dit dan zo spoedig mogelijk kenbaar maken bij de verpleging of de arts. Wij doen ons best om u dan zodra dit kan te verplaatsen naar een andere kamer.

Maaltijden

Drie keer per dag komt de assist bij u langs met de maaltijdenwagen. U kunt op dat moment bepalen wat u wilt eten. De maaltijden waaruit u kunt kiezen staan op de maaltijdkeuzelijst die u van de assist ontvangt. Met diëten of levensovertuiging wordt rekening gehouden. Als u bijvoorbeeld een dieet volgt met meerdere eetmomenten per dag, krijgt u tussendoor iets te eten.
Koffie, thee, melk en andere dranken worden regelmatig geserveerd.

Ontbijt: vanaf 07.15 uur
Broodmaaltijd: vanaf 12.00 uur
Warme maaltijd: vanaf 16.45 uur

Voorzieningen

Op de afdeling zijn vele voorzieningen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Wilt u meer weten over uw verblijf in het ziekenhuis? Lees dan ook de folder over uw verpleegafdeling. U kunt ook vragen naar de brochure ‘Welkom in het ziekenhuis’. Deze is verkrijgbaar op de verpleegafdeling of bij de afdeling Patiëntenregistratie.

Naar boven