Wat is kanker eigenlijk? Afdeling Oncologie maakt uitlegvideo speciaal voor kinderen

20 juli 2023

Wat is kanker eigenlijk? En hoe werkt chemotherapie? Kinderen die te horen hebben gekregen dat hun vader of moeder of iemand anders dicht bij hen kanker heeft, zitten met veel vragen. Onze afdeling Oncologie liet speciaal voor deze doelgroep een uitlegvideo maken.

De video is een toevoeging aan het al bestaande Kletspakket, dat beschikbaar is bij Oncologie. Het Kletspakket bestaat uit boekjes en folders, waarmee onze oncologieverpleegkundigen gezinnen willen helpen om het onderwerp kanker bespreekbaar te maken. Het pakket wordt afgestemd op de leeftijd van de betrokken kinderen.

Manon Curé en Nienke de Haan zijn oncologieverpleegkundigen en initiatiefnemers van het Kletspakket. Zij vertellen: "Het is ons doel en onze passie om gezinnen zo goed mogelijk te ondersteunen in een intensieve tijd van ziekte en behandeling. Het kan best lastig zijn om uit te leggen waarom papa of mama zo vaak naar het ziekenhuis moet en wat daar dan precies gebeurt. Met de uitlegvideo krijgen kinderen een beeld van het oncologisch behandeltraject. We hopen dat dit het praten over kanker makkelijker maakt en dat kinderen alle vragen waar ze mee zitten, durven te stellen."

De video kon worden gemaakt door bijdragen van het Vriendenfonds van het Albert Schweitzer ziekenhuis en particuliere donateurs.

Bekijk de video hieronder! Hij is niet alleen geschikt om thuis te bekijken, maar kan bijvoorbeeld ook goed in de klas worden gebruikt.

Hoe behandelen we kanker? Uitlegvideo voor kinderen. from Albert Schweitzer ziekenhuis on Vimeo.

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2023JuliWat is kanker eigenlijk? Afdeling Oncologie maakt uitlegvideo speciaal voor kinderen
Naar boven