Bestuursvoorzitter Peter van der Meer stapt over van Albert Schweitzer naar HagaZiekenhuis

2 juni 2023

Bestuursvoorzitter Peter van der Meer verlaat het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht per 1 september a.s. Hij gaat in dezelfde functie leiding geven aan het HagaZiekenhuis met locaties in Den Haag en Zoetermeer. Hij heeft dan bijna acht jaar aan het hoofd gestaan van het Albert Schweitzer.

“Dit ziekenhuis, de mensen die er werken en de Drechtstedenregio zijn me zeer dierbaar geworden”, zegt Van der Meer. “Maar na acht jaar is het voor beide partijen gezond om weer eens ruimte te geven aan andere inzichten en om nieuwe uitdagingen aan te gaan.” Hij laat het Albert Schweitzer ziekenhuis gezond en sterk achter, met een heldere meerjarenstrategie en vol toekomstplannen. “De uitdaging voor de komende jaren is het opvangen van de stijgende zorgvraag bij een gelijkblijvende capaciteit. Ik ben ervan overtuigd dat dit op een heel patiëntvriendelijke manier goed gaat lukken, door slimmer, efficiënter en meer digitaal en op afstand te werken.”

Trots en mijlpalen
Wat hem van de jaren in Dordrecht het meeste zal bijblijven, is de coronapandemie. “Nog steeds vervult het me met trots hoe dit ziekenhuis die ongekende crisis het hoofd wist te bieden en daar zelfs landelijk in uitblonk, terwijl we in een van de zwaarst getroffen regio’s zaten. De flexibiliteit, creativiteit en drive zijn hier enorm!” Maar dat was zeker niet de enige mijlpaal. “Er is veel waar ik met voldoening op terugkijk: het definitief samenvoegen van de locaties Dordwijk en Amstelwijck, de sluiting van de oude en de opening van de nieuwe locatie Sliedrecht, de invoering van een volledig digitaal patiëntendossier, hoe we de financiële moeilijkheden van 2017-2018 overwonnen, vele tientallen slim bedachte zorginnovaties en zo kan ik nog lang doorgaan.”

Veel succes
Voorzitter prof. dr. Jan van Saase van de Raad van Toezicht van het Albert Schweitzer ziekenhuis wenst Van der Meer veel succes op zijn nieuwe post. Van Saase: “De Raad van Toezicht heeft met pijn in hoofd, hart en ziel kennisgenomen van het bericht dat Van der Meer het Albert Schweitzer ziekenhuis gaat verlaten. Hij laat, mede door zijn toedoen, een financieel gezond en goed functionerend ziekenhuis achter, waarvoor wij hem niet genoeg kunnen bedanken.”

Bekend terrein
De overstap naar Den Haag brengt Van der Meer (60) op bekend terrein. Hij is geboren en getogen in Scheveningen. Voordat hij vanuit het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam naar Dordrecht kwam, was hij bestuursvoorzitter van Haaglanden Medisch Centrum en daarvóór van het voormalige Ziekenhuis Leyenburg in Den Haag, dat later opging in het HagaZiekenhuis. Het HagaZiekenhuis is een slag groter dan het Albert Schweitzer en heeft een roerige periode achter de rug. Het HagaZiekenhuis in Den Haag en het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer zaten eerst samen met het Reinier de Graaf ziekenhuis uit Delft in de Reinier Haga Groep. Reinier de Graaf is zelfstandig verder gegaan en het HagaZiekenhuis en LangeLand Ziekenhuis zijn per 1 maart 2023 gefuseerd. Als bestuursvoorzitter wil Van der Meer herkenbaar en verbindend leiding gaan geven aan het werken naar een stabiele, gezamenlijke identiteit en koers.

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2023JuniBestuursvoorzitter Peter van der Meer stapt over van Albert Schweitzer naar HagaZiekenhuis
Naar boven