Heel bijzonder: bevallen en trouwen op dezelfde dag

26 oktober 2022

Bruid en bruidegom Nicole en Marc dachten dat hun trouwdatum nog best ruim voor de geboorte van hun dochter zat. Baby Lieke dacht daar anders over. Vannacht, op 26 oktober iets voor 2.00 uur, kwam zij onverwacht en vijf weken te vroeg ter wereld. Maar wel voorspoedig en gezond. Ook moeder maakte het goed, dus niets stond in de weg om de huwelijksvolstrekking te laten doorgaan.

(De tekst gaat verder onder de foto.)

Pragmatisch
“Het zou toch al kleinschalig zijn en iedereen had er rekening mee gehouden", vertellen Marc en Nicole. "Nu Lieke er al is, vinden we het bovendien fijn dat voor haar alles zonder uitstel veilig geregeld is.” Het Albert Schweitzer ziekenhuis en de gemeente Dordrecht stonden er al net zo pragmatisch in. “Of ik nou naar het Stadskantoor of het ziekenhuis moet fietsen”, aldus de ambtenaar van de burgerlijke stand.  

Jawoord
Zo gaven de kersverse ouders elkaar veertien uur na de geboorte van hun dochter het jawoord in het stiltecentrum van het ziekenhuis, met Lieke in de zaal. De ambtenaar: “Je trouwdatum hoeven jullie nooit te vergeten. Voortaan is het op deze dag altijd dubbel feest.” Lieke was in diepe rust maar ze heeft op de eerste dag van haar leven al wel een bijzonder verhaal: mijn ouders trouwden op mijn geboortedag en ik was er zelf bij!

Namens het hele Albert Schweitzer ziekenhuis: dubbel gefeliciteerd en heel veel geluk gewenst!

U bent nu hier

HomepageNieuws & bijeenkomstenNieuwsberichten2022OktoberHeel bijzonder: bevallen en trouwen op dezelfde dag
Naar boven