Symposium 30 mei 2024 over interculturele zorg

Op donderdag 30 mei 2024 staat Mustafa Bulut, geestelijk verzorger in het Elizabeth TweeSteden Ziekenhuis, klaar om ons mee te nemen naar het gebied van interculturele zorg. Er is binnen ons ziekenhuis een groeiende behoefte ontstaan aan richtlijnen voor interactie met patiënten van diverse culturele achtergronden in de zorg. Op initiatief van de verpleegkundigen van afdeling B3 (oncologie-hematologie) wordt er een symposium georganiseerd om deze kwestie aan te pakken.

Tijdens dit symposium over interculturele zorg zal Mustafa Bulut ons inwijden in de achtergrond van zorgvragers uit de islamitische gemeenschap. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de dilemma's waarmee zorgverleners worden geconfronteerd, zoals interculturele communicatie, ziekteperceptie, pijnbestrijding, slechtnieuwsgesprekken, bezoekregelingen en het niet beëindigen van behandelingen. Het hoofddoel is om een gelijkwaardige zorgverlening te bevorderen, waardoor een vertrouwensband tussen zorgverleners en zorgvragers kan worden opgebouwd.

Dit symposium is voor iedereen die met patiënten van diverse culturele achtergronden in aanraking komt. Je bent op 30 mei 2024 van harte welkom in het Auditorium op locatie Dordwijk van 16.00 tot 18.30 uur.

Velden met een * zijn verplicht

U bent nu hier

HomepageVerwijzersAgenda en Symposia2024MeiSymposium 30 mei 2024 over interculturele zorg
Naar boven