Reumatologie

De medewerkers van de afdeling Reumatologie onderzoeken en behandelen mensen met klachten aan botten, gewrichten, spieren en/of de inwendige organen. Reuma is een verzamelnaam voor ongeveer 200 verschillende reumatische ziekten. Deze zijn in te delen in vijf groepen:

  1. Artritis (gewrichtsontsteking);
  2. Bindweefsel- of systeemziekten (ontsteking van gewrichten, ogen, bloedvaten en/of interne organen);
  3. Weke delen reuma (spierreuma) als pees, peesschede en slijmbeursonstekingen;
  4. Artrose (gevolg van verloren gaan van kraakbeen);
  5. Aanhoudende lichamelijke klachten (ALK).

Inspiratieavond
Wist u dat er door het jaar heen inspiratieavonden plaatsvinden? Klik hier om eerdere edities terug te kijken.

Praktische informatie

Op welke locaties kan ik terecht?

Voor het specialisme Reumatologie kunt u terecht op de locaties Dordwijk en Zwijndrecht. De polikliniek is van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.30 uur bereikbaar.

Locatie Dordwijk

Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur, telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.30 uur via (078) 654 12 35.

Locatie Zwijndrecht

Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur, telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.30 uur via (078) 654 12 35.

Hoe maak ik een afspraak?

Uw huisarts kan u verwijzen naar de reumatoloog. Meestal zal de huisarts de verwijsbrief digitaal doorsturen naar de polikliniek Reumatologie. U ontvangt binnen tien dagen een uitnodiging voor een afspraak. Als u voorrang krijgt op basis van de informatie in de verwijsbrief, wordt u gebeld.

De reumatologen screenen de verwijsbrief en zullen patiënten, waarvoor dat medisch gezien noodzakelijk is, voorrang geven. Dit heet 'triage'. Door triage kunnen we u een afspraak aanbieden passend bij de klachten, zoals beschreven door uw verwijzer.

Het eerste consult is gericht op een goede intake en diagnostiek.

MijnASz

Als patiënt van het Albert Schweitzer ziekenhuis kunt u een aantal zaken snel en handig zelf regelen. Wilt u bijvoorbeeld uw medisch dossier en uw afspraken inzien? Ga dan naar mijnasz.nl.

Uw dossier inzien?

Als patiënt van het Albert Schweitzer ziekenhuis kunt u een aantal zaken snel en handig zelf regelen via MijnASz, uw persoonlijke ziekenhuisomgeving. U kunt hier zelf delen van uw medisch dossier inzien, uw persoonlijke gegevens wijzigen, herhaalrecepten aanvragen, bloed- en andere uitslagen bekijken en de brieven lezen die de medisch specialist aan uw huisarts stuurt. 

Klik hier om naar de website van MijnASz te gaan.

Wachttijden

De poliklinische wachttijd is actueel en voor het laatst aangepast op: 23-07-2024

Wachttijd voor behandeling/opname is voor het laatst aangepast op: 23-07-2024

Ziet u een * staan in de tabel dan is er geen wachttijd beschikbaar. De reden hiervoor is dat er onvoldoende metingen zijn om de wachttijd nauwkeurig te kunnen bepalen. De wachttijden worden gemeten in kalenderdagen (dus niet in werkdagen).

Reumatologie

dagen
Poliklinisch
Algemeen
Dordwijk150
Zwijndrecht150

Folders

Hieronder vindt u de folders van de afdeling Reumatologie. Door op de titel te klikken opent u het pdf-bestand. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website van ReumaNederland.

U bent nu hier

HomepageSpecialismenReumatologie
Naar boven

Contact

Op welke locaties kan ik terecht?

Voor het specialisme Reumatologie kunt u terecht op de locaties Dordwijk en Zwijndrecht.

Locatie Dordwijk

Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur

Locatie Zwijndrecht

Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur

De polikliniek is op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur telefonisch bereikbaar. Het telefoonnnummer is: (078) 654 12 35