Maatregelen en veelgestelde vragen rondom corona. Meer informatie

Reumatologie

De medewerkers van de afdeling Reumatologie onderzoeken en behandelen mensen met klachten aan botten, gewrichten, spieren en/of de inwendige organen. Reuma is een verzamelnaam voor ongeveer 200 verschillende reumatische ziekten. Deze zijn in te delen in vier groepen:

  1. Artritis (gewrichtsontsteking);
  2. Bindweefsel- of systeemziekten (ontsteking van gewrichten, ogen, bloedvaten en/of interne organen);
  3. Artrose (gevolg van verloren gaan van kraakbeen);
  4. Weke delen-reuma.

Praktische informatie

Op welke locaties kan ik terecht?

Voor het specialisme Reumatologie kunt u terecht op de locaties Dordwijk, Sliedrecht en Zwijndrecht (polinummer 4). De polikliniek is van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur bereikbaar.

Locatie Dordwijk

Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur, telefonisch bereikbaar tot 16.30 uur.

Locatie Sliedrecht

De polikliniek Reumatologie is één keer per zes weken op dinsdag aanwezig in Sliedrecht en heeft dan spreekuur van 9.00 tot 15.00 uur voor controle van patiënten. Nieuwe patiënten uit Sliedrecht en aanliggende woonplaatsen worden voor eerste bezoek gepland op locatie Dordwijk en Zwijndrecht. Indien van toepassing, zal vervolgbehandelingen in Sliedrecht kunnen plaatsvinden.

Locatie Zwijndrecht

Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur, telefonisch bereikbaar tot 16.30 uur.

Hoe maak ik een afspraak?

Uw huisarts kan u verwijzen naar de reumatoloog. Meestal zal de huisarts de verwijsbrief digitaal door sturen naar de polikliniek Reumatologie. U ontvangt binnen tien dagen een uitnodiging voor een afspraak. Als u voorrang krijgt op basis van de informatie in de verwijsbrief, wordt u gebeld.

De reumatologen screenen de verwijsbrief en zullen patiënten, waarvoor dat medisch gezien noodzakelijk is, voorrang geven. Dit heet 'triage'. Door triage kunnen we u een afspraak aanbieden bij de arts met het juiste expertise en/of de kortste wachttijd.

Het eerste consult is gericht op een goede intake en diagnostiek. Dit kan het beste gewaarborgd worden op de locaties Dordwijk en Zwijndrecht.

Wachttijden

De poliklinische wachttijd is actueel en voor het laatst aangepast op: 27-07-2021

Wachttijd voor behandeling/opname is voor het laatst aangepast op: 27-07-2021

Reumatologie

DordwijkSliedrechtZwijndrechtRidderkerk
Poliklinisch
Algemeen81 112 

Folders

Wij horen graag wat ú van onze patiëntenfolders vindt. Zijn ze duidelijk of kan het beter? Heeft u belangstelling om een keer mee te doen aan ons testpanel? Meld u dan hier aan

Hieronder vindt u de folders van de afdeling Reumatologie. Door op de titel te klikken opent u het pdf-bestand.

U bent nu hier

HomepageSpecialismenReumatologie
Naar boven

Contact

Reumatologie is maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer (078) 654 12 35.

Bezoekt u een van onze locaties?

Vul voor uw komst deze vragenlijst in