Klinische Genetica

De klinisch geneticus onderzoekt of er erfelijke ziekten of aandoeningen in de familie zitten. Het kan bijvoorbeeld belangrijk zijn om te weten of u drager bent van een erfelijke ziekte als u een kind verwacht of overweegt om kinderen te krijgen.

De klinisch geneticus kan ook de genetische oorzaak opsporen van erfelijke ziekten en patiënten en hun familieleden hierover adviseren. Zo kunnen bijvoorbeeld families bij wie familiaire tumoren (zoals erfelijke borstkanker) voorkomen, laten uitzoeken wie drager is van het afwijkende gen. De klinisch geneticus kan dan adviseren welke controles of behandelingen mogelijk zijn om de ziekte in een vroeg stadium op te sporen of om te voorkomen dat de drager van het gen de ziekte krijgt.

Op dit moment kunt u alleen terecht bij de afdeling Klinische Genetica als u bent verwezen door een specialist van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Als u door uw huisarts wordt verwezen, kunt u een afspraak maken bij de afdeling Klinische Genetica van het Erasmus MC in Rotterdam.

Klinische genetici

Klinische genetici

U bent nu hier

HomepageSpecialismenKlinische Genetica
Naar boven