Kopafbeelding

Klinische Fysiotherapie

Als u bent opgenomen in het ziekenhuis en u heeft een fysiotherapeut nodig, dan komt er een fysiotherapeut van de afdeling Klinische Fysiotherapie bij u aan bed. Dit kan op de locaties Dordwijk en Zwijndrecht. De arts kan de klinisch fysiotherapeut bij uw behandeling betrekken om houdings- en bewegingsadviezen en bijvoorbeeld ademhalingstherapie te geven. Ook helpt de fysiotherapeut u om na een operatie weer zo snel mogelijk in beweging te komen. 

Praktische informatie

U kunt zelf geen afspraak maken bij de fysiotherapeut. Als de arts besluit dat fysiotherapie tijdens uw opname nodig is, zal deze voor de verwijzing zorgen. Vervolgens komt de fysiotherapeut zo vaak als nodig is bij u langs aan bed.

U kunt wel bellen met de afdeling Klinische Fysiotherapie als u een vraag heeft. De afdeling is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 08.00 uur tot 16.30 uur.

De telefoonnummers zijn:

  • Locatie Dordwijk: (078) 65 237 86
  • Locatie Zwijndrecht: (078) 65 411 81

Doel van de fysiotherapie

Snel weer uit bed en in beweging komen na een operatie is goed voor uw lichamelijke en geestelijke conditie. Hierdoor kunnen klachten zoals spierzwakte en andere lichamelijke complicaties worden verminderd of voorkomen. Door snel weer in beweging te komen heeft u mogelijk minder revalidatietijd nodig waardoor u zelfs soms eerder terug kunt naar huis. 

Als het na een ziekenhuisopname niet mogelijk is om terug naar huis te gaan, heeft de fysiotherapeut een belangrijke adviserende rol om een geschikte plek te vinden in bijvoorbeeld een revalidatiecentrum of verpleeghuis.

De klinische fysiotherapie heeft een oefenzaal tot haar beschikking waarin u kunt trainen. De behandelende fysiotherapeut beoordeelt of u hiervoor in aanmerking komt.

Fysiotherapie na ontslag uit het ziekenhuis

Als u na de ziekenhuisopname fysiotherapie nodig heeft, kunt u zelf een afspraak maken bij een fysiotherapeut naar keuze. Bijvoorbeeld bij u in de buurt. Als u niet weet welke fysiotherapeut u moet kiezen of welke fysiotherapeuten bij u in de buurt zijn gevestigd, kunt u gebruik maken van de fysiotherapeutzoeker. Op deze website vindt u ook veel andere informatie over fysiotherapie. 

U krijgt bij ontslag (of per post nagestuurd) een brief mee met alle belangrijke informatie voor verdere behandeling.
Of u in aanmerking komt voor vergoeding van fysiotherapie is afhankelijk van de aandoening die u heeft en de verzekering die u heeft afgesloten. 

Kwaliteit

Alle fysiotherapeuten zijn geregistreerd in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Daarnaast staan de fysiotherapeuten ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF (Koninklijk Nederlands genootschap voor Fysiotherapie).

U bent nu hier

HomepageSpecialismenKlinische Fysiotherapie
Naar boven