Het verschil maken… op z’n Regina’s

Regina - verpleegkundige en praktijkopleider op onze Verkoever afdeling- heeft een duidelijke missie. “Mijn moeder zei vroeger altijd: de momenten dat je er bent, kun je het verschil maken. Sindsdien is dat mijn motto. In mijn werk op de verkoeverkamer komt dit iedere dag terug. Dat korte moment waarin je patiënten kunt geruststellen als ze weer bij bewustzijn komen na een operatie. Dat vergeet een patiënt nooit meer. En ook in mijn rol als praktijkopleider voor onze leerlingen kan ik het verschil maken in hun groei. Dat is enorm waardevol.”

Interne vervolgopleiding

Sinds jonge leeftijd was het duidelijk wat Regina wilde worden: verpleegkundige. Zorgen en er zijn voor mensen die het hard nodig hebben. In 2005 rondde ze haar verpleegkundige opleiding af en startte ze bij Albert Schweitzer voor een interne vervolgopleiding. “Ik had geluk, want er kwam een plekje vrij en ik kon meteen (tijdelijk) starten op de Verkoever. Hier mocht ik uiteindelijk ook blijven.”

Verkoever is vaak onbekend

Niet alleen uit het contact met de patiënten, maar ook aan het opleiden van jonge collega’s haalt ze veel voldoening en energie. “Ik kwam zelf als leerling op deze afdeling toen er nog niet competentiegericht opgeleid werd. Men werkte nog niet vanuit competenties. Dat is de afgelopen jaren flink veranderd. Erasmus en Albeda bieden allebei de post HBO Verkoever opleiding aan inmiddels. Normaal begeleiden we 1 à 2 leerlingen per jaar op onze afdeling. Helaas is de aanwas nu gestopt. Dat vind ik erg jammer. Mensen weten denk ik niet goed wat het werken op de Verkoever inhoudt en hoe bijzonder het is. Het empathische aspect, maar ook het technische gedeelte – het bewaken en monitoren – speelt een grote rol hier.” 

Van leerling naar praktijkopleider

De kritische en prestatiegerichte Regina zag volop kansen om het leertraject op de afdeling te verbeteren. Ze introduceerde een nieuwe manier van leren in het team met praktijktoetsen en een praktijk leerdoel. “Ik wist wat het inhield om leerling te zijn hier. Inmiddels ben ik zelf praktijkopleider en begeleid ik leerlingen in hun opleiding en groei.” Ze is trots op het nieuwe opleidingsklimaat en de verjonging van de afdeling. “De drempel moet laag blijven voor leerlingen. Er is veel vertrouwen en de leerlingen komen zelf met ideeën.”

Hoofd, hart en ziel

Dat stukje vertrouwen is wat Regina erg waardeert binnen het team. “Er is veel vrijheid, autonomie, gelijkwaardigheid en waardering binnen ons team. En iedereen staat voor je klaar, ook als je een minder goede dag hebt. Ik kan alles bespreken met mijn collega’s. Dat past goed bij mij. Ik doe veel vanuit mijn gevoel, letterlijk met hoofd, hart en ziel. Het één gaat voor mij niet zonder het ander.” 

Lijkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan als verpleegkundige? We hebben regelmatig vacatures voor deze functie. Bekijk via onderstaande knop de actuele vacatures!

Bekijk hier onze vacatures

Zorg met hoofd, hart en ziel

Naar boven