Durven springen... op z’n Cynthia’s

Van een eigen beautysalon naar werken in de operatiekamer. Cynthia bewijst dat een sprong in het diepe soms de beste beslissing kan zijn. “Drie jaar lang heb ik mijn eigen schoonheidssalon gehad. Dit beviel me prima, maar de zorg heeft me altijd al getrokken. Na de geboorte van mijn eerste kindje begon ik steeds meer te denken aan een carrière switch richting de zorg. Toen zag ik een vacature voor operatie assistent bij het Albert Schweitzer ziekenhuis. Het begon meteen te kriebelen. Het technische gedeelte, de spanning, het snelle handelen. Dat is precies wat bij me past.”

De grote stap

Cynthia nam de stap en solliciteerde. Al snel na haar gesprek werd zij aangenomen en startte ze met de drie jaar durende opleiding. “De combinatie van leren en werken is ideaal. Stap voor stap groei je in de functie. Je begint met eenvoudige taken zoals het plakken van de electrode plaat en opruimen van spullen na een operatie. De eerste keer dat je je OK pak aantrekt voelt heel speciaal. Bij mijn eerste operatie, waarbij een baarmoeder werd verwijderd, applaudisseerde ik bijna van enthousiasme toen de operatie geslaagd was.”  

Bijzondere momenten

Inmiddels is Cynthia een volwaardig en gewaardeerd lid van het team. En dat is een flink team, want Cynthia werkt op de OK met ruim 200 collega’s. “De sfeer in het team is voor mij heel belangrijk. We kunnen alles tegen elkaar zeggen en geven elkaar ruimte en vertrouwen.” Het meest bijzondere wat ze heeft meegemaakt op de OK? Daar hoeft Cynthia niet lang over na te denken. “De geboorte van mijn tweede kind. Met een sectio (keizersnede) bij mijn eigen team. Dat was zo speciaal.”

Vertrouwen in de toekomst

“Ik voel me helemaal thuis op de OK. Ik ben een zorgzaam type, maar houd ook van spanning, spoed en het snelle schakelen. Op de OK ben ik helemaal in mijn element.” Spijt van haar carrière switch heeft Cynthia dan ook geen moment. “Ik ben enorm blij dat ik de sprong gewaagd heb. Het was het meer dan waard. Ik zie hier nog een lange toekomst voor me. En ik ben nog niet klaar, het lijkt me leuk om uiteindelijk richting een coördinerende rol te groeien. Genoeg kansen hier!”

Lijkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan als operatieassistent? We hebben regelmatig vacatures voor deze functie. Bekijk via onderstaande knop de actuele vacatures!

Bekijk hier onze vacatures

Zorg met hoofd, hart en ziel

Naar boven