Alles uit je opleiding halen… op z’n Jacoline’s

De verkoever kamer was enige tijd geleden voor Jacoline nog onbekend terrein. De leerling verpleegkundige werkte tijdens haar duale HBO-V studie al bij het Albert Schweitzer ziekenhuis. “Een collega van me ging werken op de Verkoever. Tijdens een etentje vertelde ze enthousiast over haar werk daar. Dat maakte me zo nieuwsgierig dat ik ook solliciteerde op een openstaande functie. En er ging een nieuwe wereld voor me open.”

Veel betekenen

Jacoline haar start verliep niet volledig soepel. “Ik mocht een dag meelopen op de afdeling en was erg enthousiast. Maar door Corona ging de vacature tijdelijk on hold. Gelukkig kon ik later dat jaar alsnog starten.” Het beeld van de Verkoever afdeling dat ze had, veranderde toen voor haar compleet. “Ik heb mensen wel eens horen zeggen dat het zo rustig kan zijn dat het saai wordt, maar je kunt juist veel betekenen voor de patiënt. Het belangrijkste is dat je de tijd voor hen neemt en er meteen bent als ze wakker worden. Dat je bij mensen blijft staan en ze aandacht geeft. Je kunt heel veel betekenen in dat half uur en bouwt zelfs een vertrouwensband op. Je treft hen op een zeer kwetsbaar moment”

Afwisseling en dynamiek

Het werken op de Verkoever bevalt Jacoline goed. “Het is een afwisselende afdeling met veel dynamiek. Soms ook hectiek. En het technische aspect, de bewakingsfunctie, is erg interessant. Je hebt hier niet te maken met ADL zorg (Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen). Je werkt regelmatige tijden en heel zelfstandig. Dat past goed bij me. Bovendien rouleer je regelmatig tussen locaties. Dat zorgt voor een leuke afwisseling.” 

Empathie en aandacht

Het lijkt Jacoline interessant om in de toekomst misschien de POS opleiding te doen. “Dan kan ik het hele traject zien. Van screening tot verkoever. Maar het contact met de patiënt wil ik altijd behouden. Als ik een ding heb geleerd op de verkoeverkamer is hoe belangrijk empathisch vermogen en aandacht zijn voor een patiënt. Ik ben blij als ik dit kan geven.”

Lijkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan als leerling verpleegkundige? We hebben regelmatig vacatures voor deze functie. Bekijk via onderstaande knop de actuele vacatures!

Bekijk hier onze vacatures

Zorg met hoofd, hart en ziel

Naar boven