Blijven ontdekken... op z’n Xanders

Al van kleins af aan is Xander een groot liefhebber van geneeskunde. Toen hij op z’n 14e een dag mocht meelopen in het ziekenhuis, wist hij het zeker: ik wil later dokter worden en mensen beter maken!

Brede kennis opdoen

“Op dit moment werk ik als ANIOS op de intensive care van het ASz. Wat ik zo tof vind aan de intensive care is dat je met het kleinste verschil, het grootste effect kunt hebben op iemands gezondheid. Het kan heel nauw luisteren. De intensive care is een omgeving waar je constant wordt uitgedaagd en je jezelf ontzettend snel ontwikkelt. Doordat je met allerlei verschillende ziektebeelden in aanraking komt, doe je een brede fysiologische kennis op.”

Je mag snel meedraaien

“Ik heb mijn keuze-coschap ook in het ASz gedaan. Dit beviel mij zo goed dat ik hier ook als ANIOS aan de slag wilde. De begeleiding door specialisten spreekt mij erg aan, je krijgt al snel het gevoel dat je volledig mee mag draaien in het team. Je krijgt continu feedback waardoor je snel leert. Daarnaast is het contact met collega’s erg warm, er heerst echt een huiselijke sfeer in het ziekenhuis.”

Kom achter je interesses

“Wat mijn uiteindelijke doel is? Intensivist worden! Door de werkervaring die ik tot nu toe heb opgedaan, merk ik dat dit het best bij me past. Dit zou ik ook willen meegeven aan andere toekomstige ANIOS. Door brede ervaring op te doen in een ziekenhuis, kom je erachter waar je interesses liggen en of je jezelf in deze wereld ziet werken!”

Lijkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan als ANIOS in ons ziekenhuis? We hebben regelmatig toffe vacatures openstaan. Bekijk via onderstaande knop de actuele vacatures!

Bekijk hier onze vacatures

Zorg met hoofd, hart en ziel

Naar boven