Weinig werkervaring, maar toch interesse in het ziekenhuis?

Denk jij dat jouw toekomst als verpleegkundige in het ziekenhuis ligt, maar heb je nog weinig (stage)ervaring opgedaan binnen deze werkomgeving? Dan is ons Oriëntatie- en Ontwikkelprogramma misschien een hele interessante optie voor je. Lees hieronder meer over het programma!

Vacatures?

Op dit moment hebben we helaas geen vacatures. Houd deze website in de gaten! 

Lees hier ook het nieuwsbericht over het succes van onze nieuwe instroomroute!

Voor wie is dit programma?

Voor wie is dit programma?

Dit programma is vooral heel geschikt voor verpleegkunde studenten die bijna gaan diplomeren of net gediplomeerd zijn. Als je de opleiding Verpleegkunde fulltime hebt gevolgd en alleen (korte) stages hebt gelopen, dan heb je misschien nog weinig beeld van alle mogelijkheden die een ziekenhuis te bieden heeft. Dit programma geeft je de kans om veel verschillende afdelingen te verkennen en de dynamiek van het ziekenhuis goed te leren kennen. Na maximaal twee jaar stroom jij uit op de afdeling die écht bij jouw persoonlijkheid en ambities past.

 • Je komt in aanmerking voor het programma als je je herkent in het volgende profiel:
 • Je bent (bijna) gediplomeerd verpleegkundige (mbo of hbo, beide zeer welkom)
 • Je bent op zoek naar een soort traineeship om te ontdekken waar je naar toe wilt groeien
 • Je wilt minimaal 20 uur per week werken (in alle diensten)
 • Je bent leergierig, ondernemend en hebt een beetje lef
 
Het programma: op maat voor jou

Het programma: op maat voor jou

Dit programma bied je de kans om een kijkje in de keuken te nemen bij tal van afdelingen binnen het ziekenhuis. Je draait mee op afdelingen waar ze jouw versterking goed kunnen gebruiken en waar jij volop kunt leren. Het zou zomaar kunnen dat je tijdens de dienst meerdere afdelingen ontdekt! Je leert dus steeds nieuwe mensen kennen en ‘proeft’ zo van meerdere specialismen. Natuurlijk gooien we je niet zomaar in het diepe. Je wordt niet direct eerste verantwoordelijke op een afdeling en je wordt altijd gekoppeld aan een verpleegkundige met de nodige ervaring. Verder kun je rekenen op:

 • Een programma van maximaal 2 jaar
 • Samen met een groep starten in dit programma
 • Een buddy en vaste leidinggevende
 • Verschillende intervisiemomenten
 • Je eigen kwaliteitspaspoort bijhouden
 • Deelnemen aan kwaliteitsgroepen
 • De ruimte om mee te denken over beleid, jaarplannen, projecten etc.

Het doel van het programma is om uiteindelijk een vaste plek te veroveren op een afdeling waar jij je loopbaan voort gaat zetten. Dat doen we natuurlijk in goed overleg met elkaar!

Dus: hoe zou jij het doen?

Dus: hoe zou jij het doen?

Een mooie kans toch? Wil je meedoen aan dit programma of loop je een dagje mee? Als we een vacature vacant hebben kun je deze hier vinden. Helaas hebben we niet altijd plek, vul dan snel een job alert in. Dan krijg je een seintje wanneer de vacature weer open staat.

Heb je vragen over het Oriëntatie- en Ontwikkelprogramma? Laat het ons weten!

Naar boven