Verschillende soorten gips

Wat voor soorten gips zijn er?
Ieder letsel heeft een eigen soort gips nodig. Er zijn drie verschillende soorten gips. Hieronder leest u met welke soorten gips er in het Albert Schweitzer ziekenhuis gewerkt wordt.

Gipsverband

Een gipsverband is van kunststof of van kalkgips. Het geeft uw arm of been rust, waardoor het sneller geneest. U kunt met circulair gips (gips dat rondom zit) niet in een vliegtuig. Vliegtuigmaatschappijen kunnen u weigeren, omdat er bijvoorbeeld een kans is op trombose. Om vervelende situaties op het vliegveld te voorkomen, raden wij u aan om vooraf te informeren naar de voorwaarden. Overleg met de gipsverbandmeester wat uw andere mogelijkheden zijn.

Gipsspalk

Een gipsspalk is met verband bevestigd en voelt deels hard en deels zacht aan. Als u een gipsspalk om uw been heeft, mag u er beslist niet op staan of lopen. U mag wel met krukken lopen, zolang u maar niet het been met de spalk belast.

Zwemgips

Zwemgips is een kunststof gipsverband waarbij geen watten of waterafstotende watten worden gebruikt. Deze speciale watten van zwemgips zorgen ervoor dat uw huid sneller droogt. U mag hiermee zwemmen, maar u moet er rekening mee houden dat u in het water wel minder goed kunt bewegen. Probeer daarom eerst in ondiep water hoe het gaat en ga dan pas het diepe water in.

U bent nu hier

HomepageSpecialismenGipskamerVerschillende soorten gips
Naar boven

Contact

De gipskamers zijn van 08.00 tot 16.30 uur telefonisch bereikbaar op: