Het Rookvrije Ziekenhuis

Wij willen voor zo veel mogelijk mensen een prettige en gezonde omgeving creëren, zonder hinder van rook en rookafval.

Vanaf 18 oktober 2018 mag in het Gezondheidspark Dordrecht, inclusief de Sportboulevard, nergens meer worden gerookt. Dit geldt zowel binnen als buiten. Alleen op de centrale parkeerplaats kunt u nog roken.Dezelfde maatregel is vanaf dezelfde datum ook van kracht bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Zwijndrecht en Sliedrecht. Daar wordt het hele ziekenhuisterrein rookvrij, ook de parkeerplaats.

U kunt het rookvrije gebied herkennen aan de blauwe lijnen en de borden en tegels met het logo van de ‘Rookvrije Generatie’. Rookabri’s en asbakken zijn of worden verwijderd.

Het Rookvrije Gezondheidspark is een initiatief van het Albert Schweitzer ziekenhuis, Optisport en de Gemeente Dordrecht. Het wordt ondersteund door alle organisaties die op het Gezondheidspark gevestigd zijn. De maatregel geldt voor iedereen: patiënten, bezoekers, personeel, klanten, leveranciers en passanten.

Bent of wordt u opgenomen in het ziekenhuis?

Als het nodig is, zal het Albert Schweitzer ziekenhuis u in deze periode ondersteunen met nicotinevervangende middelen en begeleiding. U kunt dit aangeven bij uw behandelend arts of bij de verpleging op de afdeling.

Wilt u stoppen met roken?

In veel gevallen betaalt uw zorgverzekeraar mee. Kijk op www.sinefuma.nl


De folder over het rookvrije Gezondheidspark vindt u hier.