Meer mogelijk maken… op z’n Esthers

Niet één, niet twee, maar drie functies. Esther doet het. Ze greep de kans om haar passie voor de patiëntenzorg te combineren met haar interesse in ICT. Naast verpleegkundige is zij namelijk functioneel applicatiebeheerder én Chief Nursing Information Officer (CNIO), ofwel onze ‘digitale hoofdzuster’. Esther zet zich in deze rol in om verpleegkundigen, systemen en innovatie nog beter met elkaar te verbinden. Moraal van het verhaal? Esther ontdekte bij het Albert Schweitzer haar eigen kracht en maakte werk van haar persoonlijke missie. 

Het roer om

Esther werkt al ruim 12 jaar in ons ziekenhuis. Ze begon als leerling en bleef daarna als verpleegkundige bij ons werken. Toen ze bij de implementatie van het Elektronisch Patiënten Dossier voor het eerst in aanraking kwam met ICT-vraagstukken lag de carrièreswitch op de loer. “ICT was voor mij nog een ‘ver-van-mijn-bed-show’, dus er ging een nieuwe wereld voor me open. Er zijn zoveel mogelijkheden waar je als verpleegkundige geen weet van hebt en dat vond ik ontzettend interessant.” In 2018 gooide ze het roer om en ging ze aan de slag als functioneel applicatiebeheerder. “Na een jaar begon het tóch weer te kriebelen. Ik miste de zorg voor patiënten en daarom besloot ik het werk te combineren met één dag werken als flex-verpleegkundige op de uitslaapkamer van de endoscopieafdeling.”

Werelden bij elkaar brengen

Het is voor Esther een mooie combinatie, vooral met haar nieuwe functie als CNIO (Chief Nursing Information Officer) erbij. “Ik heb nu niet één, niet twee, maar drie functies. Typisch iets voor mij, want ik vind altijd álles leuk”, lacht ze. “Ik sta met één voet in de wereld van de ICT en met de andere bij de gebruikers in de zorg. Als CNIO kan ik die werelden dichter bij elkaar brengen. Peter, de voorzitter van onze Raad van Bestuur noemt mij ook wel ‘de digitale hoofdzuster’. Omdat ik ook verpleegkundige ben ken ik de werkprocessen goed en weet ik waar behoefte aan is. Ik ben helemaal niet super technisch, maar ik ben wel op de hoogte van wat er technisch mogelijk is. Als ik die kennis en ervaring kan inzetten om werkprocessen voor verpleegkundigen te verbeteren, dan ben ik op mijn best.”

Er is meer mogelijk

Esthers functie als CNIO is nieuw in ons ziekenhuis en ze krijgt alle ruimte om er zelf zo goed mogelijk invulling aan te geven. “Er zijn zoveel mooie projecten waarmee ik aan de slag kan, zoals het slimmer inzetten van de apps en smartphones waar onze verpleegkundigen sinds kort mee werken. Waar ik me vooral hard voor ga maken is het verminderen van de registratielast. Een groot probleem waar verpleegkundigen dagelijks tegenaan lopen. Met mijn ervaring ‘op de vloer’ en mijn kennis van de techniek, kan ik een mooie brug slaan en met betere werkbare oplossingen komen. Tegelijkertijd nodig ik mijn collega’s van harte uit om mee te denken en groot te dromen. Er is altijd meer mogelijk dan je denkt.”

Lijkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan als verpleegkundige? We hebben regelmatig vacatures voor deze functie. Bekijk via onderstaande knop de actuele vacatures!

Bekijk hier onze vacatures

Zorg met hoofd, hart en ziel

Naar boven