Van techniek naar betere zorg… op z’n Michaels

Een wasdroger die je met een app kunt bedienen, slimme verlichting in huis en sleutelen aan computers. Ook buiten het ziekenhuis houdt onze technisch beheerder Michael zich bezig met de laatste technische ontwikkelingen. Toen hij zijn MBO-opleiding als systeembeheerder had afgerond, begon Michael in het Albert Schweitzer ziekenhuis op onze afdeling ICT. Na een uitstapje van een aantal jaar naar een andere werkgever, is hij weer terug van weggeweest. “Ik wilde graag in de zorg blijven werken en de werkzaamheden als technisch beheerder in het ASz sluiten goed aan bij mijn interesses!”

Continu in ontwikkeling

“In tien jaar is er op technisch vlak heel veel veranderd. Eerst waren er alleen vaste computers, nu maakt vrijwel iedereen gebruik van een virtuele werkplek. De techniek is ontzettend vooruit gegaan. Dat vind ik ook het leuke aan werken in de ICT, het verandert continu. Dit maakt ook dat je zelf constant in ontwikkeling bent. Binnen het ASz krijg je de vrijheid om jezelf te ontwikkelen op een gebied waar je interesses liggen, dat vind ik wel echt een pluspunt.”

Diverse werkzaamheden

“De hoge verantwoordelijkheid in mijn functie trekt mij erg aan. Er zijn veel bedrijfskritische systemen die je steeds moet monitoren om ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar werk kan blijven doen. Daarnaast houd ik me bezig met het oplossen van incidenten, het oppakken van vernieuwende projecten, het installeren van updates en het zorgen voor een goede beveiliging van de diverse ziekenhuissystemen. Ook krijg je de ruimte om mee te denken in het verbeteren van allerlei processen. De werkzaamheden de je als technisch beheerder hebt, zijn dus ontzettend uiteenlopend.”

Goede samenwerking

“De samenwerking binnen het team is heel goed. We sparren regelmatig met elkaar en pakken projecten gezamenlijk op. Ook heb je snel en laagdrempelig contact met collega’s buiten het team. Wat ik het leukste vind aan mijn werk? Als je net op tijd kunt voorkomen dat er een fikse storing optreedt. Dat geeft een kick!”

Dichtbij de zorg

“Werken in het ASz betekent heel dicht op de zorg zitten. Als je vanaf het kantoorgebouw naar beneden loopt, voel je de zorg al. Dat vind ik mooi om te zien. Wanneer ik tijd heb, loop ik daarom ook graag het ziekenhuis binnen. Dan zie en voel je echt waar je het voor doet! Daarnaast vind ik het ideaal dat ik op de fiets naar mijn werk kan en de AH to go onder het ziekenhuis zit, dat maakt het wel af! ;)”

Zou je graag een keer mee willen lopen om kennis te maken met het team en de werkomgeving? Stuur dan een e-mail naar werken@asz.nl en we prikken snel een datum!

Zorg met hoofd, hart en ziel

Naar boven