Een stapje extra doen… op z’n Carly’s

Onze radiodiagnostisch laborant Carly Renneke werkt inmiddels al 30 jaar met veel plezier in ons ziekenhuis. “En dat terwijl ik vroeger altijd zei dat ik nooit in een ziekenhuis wilde werken” vertelt Carly lachend. “Ik hou van techniek en het beeld van werken in ‘de zorg’ paste daar voor mij niet bij. Totdat ik na mijn vwo de opleiding tot radiodiagnostisch laborant ontdekte. De ‘stralende beroepen’ zijn een mooie combinatie van techniek en patiëntcontact.”

Specialisatie naar keuze

Inmiddels heeft Carly veel mogelijkheden van het vak ontdekt. In haar werk als laborant specialiseerde ze zich de afgelopen jaren in doorlichten en ze werkt ook op de pijnpoli. Daarnaast is ze ondersteunend laborant op de CT en pakt ze roostertaken op. “Er zijn veel mogelijkheden op onze afdeling en je kunt zelf je specialisatie kiezen. Wel afhankelijk van de ruimte natuurlijk. De pijnpoli is voor mij een bewuste keuze. Dat vind ik erg leuk werk om te doen. Je helpt patiënten op een hele directe manier. Verlost ze van hun pijn. Ook heb ik me gespecialiseerd in doorlichten. Dat is over geheven van de radiologen. Die onderzoeken voeren wij nu zelfstandig uit. Erg interessant om te doen.”

Kleine moeite

In haar werk zet Carly graag net dat extra stapje. “Ik vind het leuk om op de hoogte te zijn van de laatste technische snufjes en daar collega’s mee verder te helpen. Of om onze jonge studenten op de afdeling te voorzien van tips en tricks. Maar ook in het patiëntcontact zet ik graag dat stapje extra. Bijvoorbeeld als een patiënt naar de gipskamer moet nadat hij bij ons is geweest. Dan breng ik ze vaak even die kant op zodat ze zich niet verloren voelen. Het is een kleine moeite, maar op zo’n moment echt waardevol voor de patiënt.” 

Ruwe diamant

“De radiologie is een bijzondere afdeling. Het is geen verpleegafdeling of poli, maar heel het ziekenhuis heeft ons nodig. Ik zie het als een ruwe diamant in het middelpunt van het ziekenhuis. Die diamant mogen we soms best wat meer oppoetsen. Trots zijn op wat we doen, want ons werk is enorm belangrijk.” Haar enthousiasme voor haar beroep heeft ze doorgegeven aan haar dochter, die inmiddels ook laborant is. “Haar opleiding is heel anders dan de mijne. Er is in de jaren natuurlijk ook veel veranderd. Vroeger werkten we met fotocassettes en moesten we daarna wachten tot ze ontwikkeld waren. Nu gaat alles digitaal en heb je de foto binnen een paar seconden op je scherm. Het werkt veel effectiever allemaal. Daar hou ik van. Ik kan het iedereen aanraden om voor dit mooie beroep te kiezen!”

Lijkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan als radiodiagnostisch laborant? We hebben regelmatig vacatures voor deze functie. Bekijk via onderstaande knop de actuele vacatures!

Bekijk hier onze vacatures

Zorg met hoofd, hart en ziel

Naar boven